Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Zadní synagoze hořelo!
V Zadní synagoze hořelo! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Říjen 2011 05:28

Dnes brzy ráno vzbudil obyvatele třebíčské čtvrti Zámostí hluk přijíždějících požárních aut a několika policejních hlídek. Důvodem byl požár v Zadní synagoze. „Škoda není velká, hořelo ve větrací šachtě směrem k informačnímu centru,“ sdělil policista, který zasahoval na místě. Že se asi nejedná o banalitu potvrzuje přítomnost šéfa třebíčských kriminalistů plk. Tomáška.

Policie šetří několik verzí. „Může jít o technickou poruchu, ale ani zavinění nějakou osobou nemůžeme vyloučit,“ říká policista. Zároveň policie apeluje na občany, kteří se v inkriminované době zdržovali poblíž, aby pomohli při vyšetřování svědectvím.

Podivných příhod okolo Zadní synagogy bylo v poslední době několik. Naposledy před několika týdny byly zcizeny během noci okapy. Nevyšetřilo se však nic.

 

Občané města již dlouho poukazují na nepřístojnosti v Zámostí, které páchají ve značné míře návštěvníci restaurace U trumpetky. Zařízení mělo být dávno zavřeno z hygienických důvodů, nemá totiž předepsané vybavení. Pomohl častý host zastupitel Milan Šťastný (Kapucín - Břehy), který dodal potvrzení, že personál chodí na toaletu k němu domů a tím provoz fakticky umožnil.

Zaznamenali jsme však i pochod (pravicových?) radikálů. Policie nebere na lehkou váhu ani signály, které naznačují útoky na židovské objekty. Dobrým řešením by byla kamera. Za bývalého vedení města se podle šéfa strážníků Prváka s její instalací nepočítalo, měla se instalovat na střežení restaurace a hotelu Alfa (možná proto, že vlastníkem je přítel Stanislava Mastného). Nyní je tedy nejvyšší čas dluh napravit a kamerový systém rozšířit na čtvrť UNESCO.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 24 Říjen 2011 08:08