Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 5. října
Stíny 5. října PDF Tisk Email
Středa, 05 Říjen 2011 13:36

Vloupání do chat a hal

Třebíčská policie šetří další dvě trestní oznámení o vloupání do rekreačních objektů.

K prvnímu z případů došlo v období od 17. září do 4. října v k.ú. obce Číchov. Neznámý pachatel vnikl do rekreační chaty po násilném překonání okenice a skleněné výplně okna. Vnitřní prostory prohledal a odcizil spací pytel. Celkovou škodu vyčíslil majitel na čtyři sta korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

K dalšímu vloupání došlo v období od 25. září do 4. října v k.ú. obce Hluboké. Nezvaný host vnikl do vnitřních prostor kůlny u rekreační chaty po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil křovinořez, motorovou pilu, nabíječku autobaterií, štípací kleště a další věci. Celkovou škodu vyčíslil majitel na více než sedmnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Neznámý pachatel v období od 22. září do 2. října vnikl po násilném překonání skleněné výplně okna do vnitřních prostor firemního areálu v Opatově. Ze zaparkovaného motorového vozidla značky Renault Hangoo odcizil autorádio.

Z technické kanceláře si odnesl počítač a kameru zabezpečovacího systému s kabeláží. Ze skladu nářadí odcizil svářecí poloautomaty, agregáty, elektrocentrálu, hydraulické zvedáky a další věci. Z výdejny obědů si odnesl kuchyňskou linku a nerezový výdejní pult s dřezem. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na sto šedesát tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Krádež peněženky

Pachatel v peněžence našel platební kartu s PIN kódem. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč prověřují případ krádeže peněženky, ke kterému došlo v odpoledních hodinách dne 3. října v prodejně na Karlově náměstí v Třebíči. Neznámý pachatel odcizil sedmapadesátileté ženě z kabelky, kterou měla přes rameno, peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a platební kartu s PIN kódem. O chvíli později vybral z peněžního bankomatu finanční hotovost. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na více než deset tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

"Vojel" volksvágen

Neznámý pachatel v noci z 3. na 4. října ve firemním areálu v ulici Hrotovická v Třebíči ostrým předmětem poškodil lak na zaparkovaném vozidle značky VW Multivan. Vydřel několik rýh kolem celého obvodu vozidla. Policisté případ prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Majitel vozidla vyčíslil způsobenou škodu čtyřicet tisíc korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2011 11:47