Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Petice (zatím) moc nepomohla
Petice (zatím) moc nepomohla PDF Tisk Email
Úterý, 04 Říjen 2011 00:00

Občané, kteří bydlí poblíž restaurací s nočním provozem, mají smůlu. Až do časných ranních hodin je budí hlasitý hovor, přijíždění a odjíždění taxíků, bouchání dveřmi. Některým došla trpělivost a sepsali petici. I když má město z dob minulého vedení bič na provozovatele ve formě vyhlášky, kterou může město upravit otvírací dobu, nepoužilo její ustanovení ve prospěch občanů. Rada vzala petici pouze na vědomí.

Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) se hájí tím, že se s provozovateli problémových restaurací sešel a že ze schůzky vyplynuly určité návrhy. Především provozovatelé sami navrhli určitá opatření k nápravě. Po měsíci se má jejich účinnost vyhodnotit.

 Jedním z opatření jsou tzv. „konzumentky“. Je to vlastně konzumační lístek, který dostane každý návštěvník při příchodu. Když chce odejít ven – třeba na cigaretku – musí nejdříve útratu vyrovnat. Když odchází za noc několikrát, také je několikrát zkasírován. To jistě povede ke snížení počtu hlučících hostů před provozovnou.

 

Druhým staronovým opatřením je omezení otevírací doby. „Město chce zachovat jednotný postup vůči všem restauracím,“ říká Pacal. Proto teď uděluje výjimky v pracovní dny do 24 hodin, v pátek a v sobotu do šesti ráno druhého dne.

O problémech kolem jedné z nejpochybnějších provozoven, restaurace U trumpetky v Zámostí, prý nic neví. Od začátku června tam prý nebyla stížnost občanů. O nepořádku v okolí, výkaly znečistěných průchodech také neslyšel. Přitom v této restauraci chybí dokonce předepsané hygienické zařízení, záchod pro personál. „To je věcí hygieny, ne města,“ míní místostarosta. Kdo zná poměry v koalici, chápe. Jeden z koaličních zastupitelů údajně dal hygieně dobrozdání, že personál chodí na toaletu k němu domu.

František Ryneš   

Aktualizováno Pondělí, 24 Říjen 2011 08:17