Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dny zdraví v Třebíči
Dny zdraví v Třebíči PDF Tisk Email
Neděle, 02 Říjen 2011 00:00

Třebíč se chystá na tradiční podzimní akci Zdravého města – Dny zdraví. Letos budou probíhat poprvé na Karlově náměstí. Konají se v úterý 4. října od 10:30 do 18:00 hodin a ve středu 5. října od 9:00 do 17:00 hodin. Novinky a podrobnosti celé akce přiblížila místostarostka Marie Černá.

„Základní změna je v místě konání. Místo tradičního Fóra se bude dvoudenní akce - 4. a 5. října - odehrávat přímo na Karlově náměstí, a to ve spolupráci s Ligou proti rakovině Praha. Kromě možnosti vyšetření základních zdravotních ukazatelů, například tlaku, BMI a tělesného tuku, bude také možnost zkonzultovat s odborníkem-dermatologem mateřská znaménka, pihy a změny na kůži.

Celá akce bude propagována pod heslem „ Každý svého zdraví strůjcem“ a její součástí je putovní výstava, kde uvidíme i vtipy Vladimíra Jiránka, Jiřího Slívy, Miroslava Bartáka a také fotografie Františka Dostála. Ve středu 5. října přijede na náměstí také kamion dentálního Poradenského centra a můžeme si nechat vysvětlit, jak pečovat o citlivé zuby, zubní náhrady, jak řešit problémy s dásněmi a podobně. Služby Poradenského centra jsou určeny všem, kteří chtějí mít zdravý chrup a nevědí jak na to.“

Zdravé město připravilo také bohatý program pro děti. „Pro dětské návštěvníky a žáky škol jsou kromě dětské části expozice připraveny zábavné „hrátky“, kde si vyzkoušejí své fyzické i smyslové dovednosti pod heslem „Zkus, jak jsi na tom“.  Děti si odnesou nejen poznání a zážitky, ale rovněž odměny a ceny. Pro školní kolektivy je společně s Českou unií karikatury vyhlášena doprovodná výtvarná soutěž, kde hlavní výhrou je 5.000 korun. Tématem je zdravý životní styl – sport, zdravá strava, otužování, nekuřáctví a jiné. Účast v soutěži předpokládá soubor alespoň 8 kreseb, podrobnosti jsou na www.denprotirakovine.cz,“ doplnila místostarostka Marie Černá.

 

V sobotu 8. října je pak ještě pro všechny milovníky pohybu připravena kanceláří Zdravé město ve spolupráci s partnery akce „Sobota v pohybu“, a to v hale TJ Spartak na ulici manželů Curieových od 9:30 do 12:30 hodin. Zájemci si mohou vyzkoušet zdarma zumbu, dance aerobik případně power jógu, návštěvníky čeká i bohatá tombola.

Ivan Přibík

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2011 09:42