Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Bude kde parkovat
Bude kde parkovat PDF Tisk Email
Pátek, 30 Září 2011 12:14

 Mrzutosti s nedostatkem parkovacích míst se zmírní obyvatelům sídlištní ulice Kyjevská. Právě teď tam probíhají práce na podstatném rozšíření parkoviště. Dosavadní parkovací plocha s 9 příčnými stáními zdaleka nedostačovala aktuálním potřebám lidí v lokalitě. Radnice proto rozhodla parkoviště rozšířit. Nově vznikne celkových 24 příčných míst. Práce zahájil odbor dopravy městského úřadu na počátku září, hotové budou do poloviny října. Celkové náklady přijdou městský rozpočet na 493.000 korun. Počítá se ještě s opravou blízkého chodníku. Ta však musela být o měsíc odložena kvůli probíhající regeneraci panelového domu.

 

Jižní část sídliště Hájek patří k nejkomplikovanějším lokalitám svého druhu v Třebíči. Problémem slepé ulice s panelovými domy byl zoufalý nedostatek parkovacích míst. Ulice bývala doslova zarovnaná osobními automobily. Kvůli autům odstaveným po stranách vozovky mívali problém s průjezdem také popeláři a hasiči. Město proto přistoupilo k regeneraci veřejných prostranství, především chodníků, vozovek a parkovišť. Po již dříve dokončené etapě v západní části ulice Františka Hrubína se nyní pracovalo uprostřed lokality, tedy poblíž budovy Mateřského centra. Stavební práce probíhaly od května loňského roku do září tohoto roku. Celou akci se podařilo dokončit jeden měsíc před plánovaným termínem. Podstatnou novinkou je zásadní zvýšení počtu parkovacích míst, a to více než dvojnásobně. Celkem tedy řidiči mohou nyní pohodlně využívat pro své vozy na 154 míst. Souhrnné náklady si vyžádaly částku 15,8 milionů korun. Z této sumy zaplatilo město 4 miliony korun z dotace poskytnuté Ministerstvem pro místní rozvoj.

Radnice plánuje revitalizovat také východní část ulice Františka Hrubína, tedy kolem bývalé kotelny. Projekt je už připraven. Akce je však závislá na poskytnutí státní dotace. Pokud vše dopadne dobře, mohlo by se stavět od jara 2012 do jara 2013.

Ivan Přibík – tiskový mluvčí města Třebíče

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2011 09:47