Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nadace ČEZ vyhlásila Podporu regionů
Nadace ČEZ vyhlásila Podporu regionů PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Září 2011 00:00

Grantové řízení Podpora regionů, které vyhlašuje Nadace ČEZ pravidelně od roku 2003, je zaměřeno na projekty, které přispívají ke zkvalitnění života v obci, městě či příslušném regionu. Žádost o nadační příspěvek mohou podávat neziskové organizace, obecně prospěšné společnosti, obce, města, zkrátka všechny právnické osoby, jejichž činnost je zaměřena na děti a mládež, sociální oblast, vědu a vzdělávání, ochranu lidského zdraví a lidských práv, kulturu, životní prostředí, rozvoj infrastruktury atd.

„Čekáme tradičně velký zájem, elektronickým podáním jsme pro žadatele celý proces zjednodušili. I příští rok se chytáme podpořit několik desítek projektů v každém regionu,“ říká Ondřej Šuch, ředitel Nadace ČEZ.

Nadace se snaží snížit administrativní zatížení žadatelů, proto od loňského roku přijímá žádosti na vyhlášená grantová řízení elektronicky na e-mailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Formulář žádosti a veškeré další informace najdou žadatelé na webových stránkách www.nadacecez.cz.

 

Podpora v okolí Jaderné elektrárny Dukovany

Nadace ČEZ podpořila v roce 2011 v rámci grantového řízení Podpora regionů na Vysočině a jižní Moravě 26 veřejně prospěšných projektů. Výběr některých:

 

Pořízení malé komunální techniky pro obce - projekt organizace ENERGOREGION 2020, který sdružuje obce v 20 km ochranném pásmu elektrárny Dukovany

Obnova střechy filiálního kostela sv. Václava v Račicích

Vytápění a zateplení výukové části dílny občanského sdružení Circle of Life v Koněšíně

Bezbarierový přístup ve zdravotním středisku Městyse Mikulovice

Rekonstrukce interiéru kostela Povýšení sv. Kříže ve Valči

Vybavení výtvarné dílny sdružení VRÁTKA o.s v Třebíči

Zakoupení polohovacích lůžek pro imobilní osoby v Domově pro seniory Bažantnice

A řada dalších projektů.

 

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Programy Nadace ČEZ: Oranžové hřiště, Oranžová učebna, Oranžové schody, Oranžové kolo a Podpora regionů. Více informací na www.nadacecez.cz.

O dalších projektech podporovaných Skupinou ČEZ se dozvíte na www.facebook.com/pomahame.regionum.

 

Ivana Götzová, Jana Štefánková

Aktualizováno Úterý, 11 Říjen 2011 11:11