Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Výtah v horní radnici
Výtah v horní radnici PDF Tisk Email
Sobota, 24 Září 2011 00:00

Městský úřad přichystal lidem příjemnou novinku v podobně nového výtahu. V zadním pavilonu tzv. horní radnice na Masarykově náměstí se v těchto dnech chýlí ke konci jeho výstavba. Výtah v tomto pavilonu dosud citelně chyběl.

Nová zdviž obslouží severní, tedy starší křídlo budovy. Používat ji budou především klienti odborů životního prostředí, sociálních věcí a živnostenského úřadu. Výtah bude zastavovat ve čtyřech podlažích. Vykazuje nosnost 450 kilogramů, disponuje tedy kapacitou pro šest osob. Jedná se o trakční výtah, pro jehož umístění využila radnice prostoru poblíž stávajícího schodiště.

 

Celkové náklady na postavení výtahu přišly na asi 1.920.000 korun. Důležité je, že městu se podařilo získat dotaci ve výši cirka 960.000 korun. Poskytlo ji Ministerstvo pro místní rozvoj z programu s názvem Odstraňování bariér v budovách městských a obecních úřadů.

Kromě výtahu dala radnice letos zřídit v téže budově také nové bezbariérové toalety. Sloužit budou vozíčkářům, pro které se městský úřad na Masarykově náměstí stal od letošního roku až na několik kanceláří téměř celý bezbariérovým. Také na výstavbu záchodků dostala radnice dotaci z programu Odstraňování bariér v budovách městských a obecních úřadů. Z nákladů 382.000 korun pokryla dotace částku 191.000 korun.

Ivan Přibík

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2011 09:41