Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hotel Winkler za 6 mega? No nekup to!
Hotel Winkler za 6 mega? No nekup to! PDF Tisk Email
Úterý, 20 Září 2011 00:00

Rada města Třebíče doporučuje zastupitelstvu schválit prodej budovy na ulici Vítězslava Nezvala, ve které sídlí Hotel Winkler. Nájemci vypršela lhůta a radnice ji nechce prodloužit.

Prodej se má uskutečnit ve výběrovém řízení formou aukce. Cena vyvolávací cena je něco málo přes šest miliónů.

„Do aukce půjdu,“ říká hoteliér. Zřejmě se tam dražitelé nepohrnou, pan Kraus mi dokonce radil, abych si vzal s sebou nějakého známého, abychom byli dva. Při jediném zájemci by se dražba zrušila,“ vysvětluje. Proč by neměla být v aukční síni velká tlačenice vysvětluje tím, že budova sice patří městu, ale veškeré zařízení je jeho.

 

Jenomže tato mince má i rub. V případě, že dům vydraží někdo jiný, musel by Winkler zařízení prodat. A to značně pod cenou. Tento fakt může hrát klíčovou úlohu. Možná příležitost přitáhne dražitele, kteří uvidí cestu k snadnému zisku a za úplatu se z přihazování stáhnou. To jsme zažili při privatizaci jiného třebíčského hotelu počátkem devadesátých let. „Slyšel jsem, že budou nejméně další čtyři zájemci,“ pustil informaci jeden z opozičních zastupitelů. Jestli se jedná o vážné zájemce nebo o žraloky, kteří ucítili pach kořisti, uvidíme později.

František Ryneš

Aktualizováno Neděle, 16 Říjen 2011 11:02