Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Druhý výjezd ze sídliště Za Rybníkem
Druhý výjezd ze sídliště Za Rybníkem PDF Tisk Email
Středa, 14 Září 2011 00:00

Třebíčská radnice zahajuje v těchto dnech další etapu regenerace sídliště Za Rybníkem. Důležitou novinkou z hlediska automobilového provozu bude vytvoření druhého výjezdu z celé čtvrti.

Etapa B navazuje na již dokončenou etapu A, při které se vylepšilo veřejné prostranství v západní části sídliště s osmipatrovými domy. Podobně jako u předchozích stavebních akcí tohoto typu půjde také teď o vylepšení uličního prostoru – město zhotoví nové povrchy chodníků, vozovek a parkovišť, postaví kontejnerová stání na směsný a separovaný odpad a vysází zeleň. Cílem je přeorganizovat veřejné prostranství tak, aby ho mohli lidé lépe využívat a zároveň působilo estetičtěji. Právě zahajovaná etapa B se bude zabývat východní částí sídliště. Kromě jiného bude podstatnou změnou výrazné navýšení počtu parkovacích stání, a to o desítky. Nově se počítá celkem se 160 běžnými místy a s 9 pro vozíčkáře.

 

Převratnou záležitostí pro celé panelové sídliště bude vytvoření druhého výjezdu. Nedostatkem čtvrti byla po celá léta existence jen jednoho jediného vjezdu a výjezdu. Jednosměrný výjezd z Okružní do Koželužské ulice plánuje radnice postavit o prázdninách příštího roku. Povede kolem autobusové otočky, která rovněž projde rekonstrukcí.

Druhá etapa regenerace sídliště Za Rybníkem přijde město na celkové náklady téměř sedmnáct milionů korun. Čtyři miliony z této sumy uhradí radnice z dotace, kterou dostala od Ministerstva pro místní rozvoj. Práce budou probíhat od září do listopadu 2011 a od dubna do října 2012.

Ivan Přibík

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2011 09:48