Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Horácká rallye - dobrý sport a dopravní kalamita
Horácká rallye - dobrý sport a dopravní kalamita PDF Tisk Email
Úterý, 06 Září 2011 12:34

Již tuto sobotu 10. 9. startuje na Karlově náměstí v Třebíči 22. ročník Horácké rallye. Pro milovníky rallye určitě významnná událost, pro ostatní řidiče může znamenat další komplikaci. Na řidiče našeho okresu, kde je již několik dopravních omezení, čekají další uzavírky a dopravní problémy.
Po celou sobotu od šesti hodin ráno do večerní 21. hodiny bude úplná uzavírka Karlova náměstí. Nebudou sem zajíždět ani autobusy MAD. Zrušena bude také zastávka na Komenského náměstí, autobusy budou mít přechodné stanoviště na autobusovém nádraží. Vjezd na Karlovo náměstí bude umožněn pouze od hlavní pošty na parkoviště. I zde bude ovšem vyhrazeno 80 parkovacích míst pro účastníky Rallye, prakticky celé parkoviště (kapacita 110 míst). Dále během dne bude uzavřena silnice ze Slavic přes Mikulovice do Výčap, kde se uskuteční dvě rychlostní zkoušky.

Komplikovanou dopravu z Třebíče do Náměště ještě více ztíží uzavírka z Náměště přes Ocmanice, Pyšel, Tasov do Březky. Řidiči jedoucí od Náměště si zde objížděli uzavírku hlavní silnice do Třebíče. Bohužel v sobotu nelze.  Poslední uzavírkou je silnice z Náměště do Naloučan. I zde se pojedou dvě rychlostní zkoušky. Proto, kdo v sobotu pojedete přes Třebíč, či okolo Náměště, berte si s sebou i pytel nervů navíc!
Přes tyto nepříjemnosti však Horácká rallye slibuje vynikající autobilový závod. Diváky jen prosíme, aby si si vyhledali taková místa ke sledování, kde nebude ohrožena bezpečnost. 

Rychlostní zkoušky

1. a 6. RZ Slavice – Výčapy
9.18 hod. a 16.24 hod.
Trasa: Start na okresní silnici před Slavicemi, pak průjezd sérií velmi obtížných zatáček. Na okraji Mikulovic velmi ostře odbočí vpravo na místní komunikaci, po které ves objede. U obecního úřadu se napojí na silnici a po projetí návsi pokračuje do Horního Újezdu. Cíl je na návsi ve Výčapech.

2. a 4. RZ Čikov – Březka
11.01 hod. a 13.32 hod.
Trasa: Start u rybníku Rathan v Náměšti nad Oslavou, trať pokračuje do Ocmanic s průjezdem návsi a Zahrádky. Dál vede kolem kostela v Pyšelu, po silnici do Tasova, přes Holubí Zhoř kolem Březky do cíle před podjezdem dálnice D1.

3. a 5. RZ Čikov – Náměšť nad Oslavou

11.49 hod. a 14.20 hod.
Trasa: Start na začátku klesání se serpentinami do Naloučan. Upozornění – do prostoru startu nebude z křižovatky u Čikova umožněn příjezd. Trať po tomto klesání projíždí Naloučany s atraktivním diváckým místem při objezdu domu u kostela. Pokračuje po místní silnici až na okraj Náměště.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Neděle, 11 Září 2011 07:39