Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vietnam a podniky z Třebíčska podruhé
Vietnam a podniky z Třebíčska podruhé PDF Tisk Email
Pátek, 02 Září 2011 06:48

V návaznosti na úspěšnou podnikatelskou misi z Třebíčska, která se uskutečnila v březnu letošního roku, se připravuje další mise do Vietnamské socialistické republiky (dále jen VSR) od 4. do 11. září 2011.  Cílem celé pracovně – podnikatelské mise je zejména zlepšení stávající
a navázání další obchodní spolupráce mezi Vietnamskou socialistickou republikou a Českou republikou.

 Hlavním organizátorem cesty je Petr Rygl, jednatel společnosti CV Group s.r.o., která se zabývá nabídkou komplexních služeb orientovaných na zahraniční obchod, se zaměřením zejména na Vietnam a Čínu. Pracovně – podnikatelskou misi do VSR zaštiťují svou osobní účastní místopředseda Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu PČR Vítězslav Jonáš a místopředseda Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu PČR Mgr. Pavel Eybert,

 dále se zúčastní zástupci třebíčských firem, které se orientují na komplexní dodávky a služby v oblasti jaderné energetiky, za společnost ENVINET a.s.  marketingová ředitelka Ing. Larisa Dubská, za společnost TES s.r.o. generální ředitel Ing. Martin Štajgl a vedoucí sekce inženýrských služeb Ing. Jiří Pulec. Delegaci doplní i náměstek pro léčebnou péči Nemocnice Třebíč MUDr. Jiří Kucharský.
Pracovně – podnikatelská mise je rozdělena na zdravotnickou a energetickou část.

   Ve zdravotnické části je připravena řada setkání se zástupci ministerstva zdravotnictví. Cílem těchto jednání je prohloubení spolupráce mezi ČR a VSR v oblasti celostní medicíny s přípravou vzdělávacího projektu pro vietnamské lékaře, s vytvořením základů pro trvalou spolupráci při implementaci těchto léčebných postupů do běžné lékařské praxe v obou zemích. Dále příprava realizace projektu výstavby nemocnice ve Vietnamu, navázání obchodní spolupráce v oblasti přírodní medicíny a také důležité zahájení příprav na konání mezinárodní konference v oboru manuální terapie „Manuální terapie ve fyzioterapii – od masáže k mobilizaci“, která se v Třebíči uskuteční v následujícím roce.

  Energetická část se bude věnovat jednáním s příslušnými obchodními a politickými partnery, zaměřenými zejména na účast našich firem při výstavbě jaderných elektráren ve Vietnamu (VSR připravuje výstavbu 8 jaderných bloků). Firma ENVINET a.s. je inženýrsko-dodavatelskou společností zajišťující komplexní dodávky a služby v oblasti jaderné energetiky, radiační ochrany, měření ionizujícího záření, charakterizace radioaktivních odpadů, chemických měření, laboratorních technologií, průmyslové automatizace a vývoje SW. Její zástupci jsou připravení nabídnout dlouholeté zkušenosti špičkových odborníků v oblasti jaderné energetiky, měření ionizujícího záření a monitorování životního prostředí, personální dozimetrie, vybavení specializovaných laboratoří a učeben v průmyslu, výzkumu, zdravotnictví a vzdělávacích institucích, pomoc při vzdělávání jaderných odborníků v souvislosti  výstavbou první vietnamské jaderné elektrárny.  Firma TES s.r.o. dlouhodobě působí v oblasti inženýrské podpory jaderné energetiky. Z portfolia činnosti chtějí její představitelé vietnamské straně nabídnout  své služby v oblasti jaderných elektráren, spolupráci na základě zkušeností v oblasti výpočtových modelů technologických zařízení, které umožňují výpočty průběhu důležitých procesních parametrů během přechodných a abnormálních dějů na JE, přípravu provozních předpisů, nezávislý dozor nad spouštěním reaktorů JE VVER 1000, posuzování projektové dokumentace ve vybraných částech a možnosti spouštění elektrozařízení.

  Součástí programu je i slavnostní otevření nové restaurace v centru Hanoje, která bude nabízet výrobky českého pivovaru CV Group VN. Společnost CV Group již má s výrobou českého piva ve Vietnamu velmi dobré zkušenosti. Jedná se totiž o již druhý pivovar, který ve VSR provozují. Samozřejmostí je i dovoz českého sladu a chmele, které společnost CV Group importuje do VSR a používá jak pro svoji potřebu , tak i dále prodává na Vietnamském trhu. Společnost CV Group se tak podílí na exportu kvalitních českých surovin a na šíření dobrého jména České Republiky ve VSR.   Rozvoj spolupráce mezi oběma zeměmi  je  dlouhodobým  cílem  společnosti, a proto nabízí firmám i jednotlivcům pomoc při realizaci jejich obchodních aktivit.

  Senátor Vítězslav Jonáš dodává: “Moje účast a účast senátora Pavla Eyberta na této pracovně - podnikatelské misi svědčí o našem  velkém zájmu představit další podnikatelské aktivity našich regionů a tím zlepšit obchodní bilanci na asijském trhu ve prospěch ČR“.       

 

Tereza Hanáčková
Aktualizováno Pátek, 09 Září 2011 07:48