Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stavba lávky pokračuje
Stavba lávky pokračuje PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Srpen 2011 00:00

Podle plánu pokračuje v Třebíči výstavba nové lávky přes řeku Jihlavu. Chodci by měli začít využívat mostek v centru města od přelomu října a listopadu.

Tento týden dokončili stavebníci mikropilotáž první opěry na pravém břehu v Soukenické ulici. Následně se bude pokračovat s armováním a betonáží. Hotové je také již vrtání pro mikropilotáž čtvrté opěry v Hasskově zahradě. Pro druhou a třetí opěru v korytě řeky bude realizační firma hloubit příští týden základové jímky a provádět mikropilotáž.

Lávka přes řeku ze Soukenické ulice do Hasskovy zahrady je jedním z nejfrekventovanějších pěších tahů na území Třebíče. Dosavadní pocházela z roku 1923 a pro nevyhovující stav potvrzený statikem musí být nahrazena novou.

 

 

Nová lávka bude pro chodce pohodlnější. Oproti současné bude asi o půl metru širší. Podstatné je také to, že řeku přemostí mírně šikmo a na pravém břehu se napojí přímo do Soukenické ulice. Lidé tak nebudou muset chodit kolem dvou pravých úhlů, které dosud zábradlí v místě vytváří. Současná lávka totiž ústí poněkud nevhodně přímo před zdí domu zvaného Na Valše. Novinkou bude i vytvoření bočního schodiště z lávky do Hasskovy zahrady. Počítá se i s instalací veřejného osvětlení, které na starém mostku chybělo.
Ivan Přibík

Aktualizováno Neděle, 04 Září 2011 13:02