Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rouchovany dostanou novou křižovatku
Rouchovany dostanou novou křižovatku PDF Tisk Email
Pondělí, 25 Červenec 2011 00:00

Rouchovany dostanou novou křižovatku  Rada kraje Vysočina dnes dala zelenou další silniční opravě, která se promítne do celkového vzhledu obce a bude mít pozitivní vliv na zvýšení bezpečnosti provozu v Rouchovanech. Už v srpnu odstartuje oprava křížení silnic II/399 a II/396 v intravilánu obce Rouchovany v blízkosti náměstí.
Křížení silnic II/399 a II/396 v intravilánu obce Rouchovany v blízkosti náměstí bude opraveno na přelomu října a listopadu letošního roku.

"Rekonstrukcí za 7,6 miliónů korun dojde k rozšíření vozovky, zlepšení úhlu napojení. Přednost v jízdě je v současné době v křižovatce "zalomená" a sleduje průběh silnice II/399. Tato bude změněna na směr Dalešice - Rešice, tím dojde ke zlepšení přehlednosti křižovatky a zvýšení bezpečnosti provazu. Boční rozhled pro výjezd z II/399 od Dalešic se vylepší osazením zrcadla," popisuje novinky v Rouchovanech Hana Strnadová, vedoucí krajského odboru dopravy a silničního hospodářství. Součástí rekonstrukce křižovatky jsou i investice obce Rouchovany - chodníky, opěrná zeď, úprava kanalizace přeložky inženýrských sítí. 

Jitka Svatošová

Aktualizováno Pondělí, 08 Srpen 2011 08:11