Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Letecká základna v Náměšti zůstává!
Letecká základna v Náměšti zůstává! PDF Tisk Email
Sobota, 23 Červenec 2011 07:37

Bohatý program měl tento týden ministr obrany Alexandr Vondra na Třebíčsku. V pátek 22. července navštívil Jadernou elektrárnu Dukovany. Ještě předtím, po návštěvě na letišti v Náměšti nad Oslavou – Sedleci, se ministr Vondra  setkal na radnici  Náměště nad Oslavou se starostou, Vladimírem Měrkou. Ministr ujistil velení letecké základny i představitele města, že se nepočítá se zrušením naší nejmodernější základny i přes současná úsporná opatření v resortu.

Odtud oba odjeli do Jaderné elektrárny Dukovany. Spolu s Měrkou a některými  dalšími starosty a starostkami z okolí jaderné elektrárny si ministr vyslechnul prezentaci ředitele jaderné elektrárny, Tomáše Žáka, o současném provozu i o plánech elektrárny do budoucnost.

Spolu s ministrem navštívili elektrárnu i další politici ODS, poslanec Evropského parlamentu Ivo Strejček a senátor Vítězslav Jonáš.  Návštěva elektrárny, kde si ministr Vondra a jeho doprovod  krátce prohlédnuli strojovnu a velín prvního výrobního a reaktorového bloku, udělala odbornou tečku za jeho návštěvou Moravy a našeho regionu.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 08 Srpen 2011 08:10