Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Parkování na Karlově náměstí
Parkování na Karlově náměstí PDF Tisk Email
Sobota, 09 Červenec 2011 07:52

Automobilisté v Třebíči by měli být ukázněnější při stání podél chodníků v centru města. Odbor dopravy městského úřadu vyzývá řidiče, aby respektovali dopravní značení především na dolní straně Karlova náměstí. 

Na parkovací pruhy při horní i spodní straně Karlova náměstí si většina řidičů za uplynulé roky již zvykla. Jejich šířka byla určena požadavkem na zajištění stání nejen osobních, ale i nákladních zásobovacích vozidel. Přestože je tedy prostor pro zaparkování dostačující, v poslední době dochází k nárůstu špatně zaparkovaných aut, především na spodní straně náměstí.

Řidiči opomíjí skutečnost, že vozidlo při stání ve vyznačené ploše nesmí svým obrysem nebo nákladem přesahovat do vozovky. Takto zaparkované automobily pak působí problémy při průjezdnosti ostatních vozidel, zejména autobusů městské hromadné dopravy.

Městský úřad Třebíč tedy apeluje na řidiče, aby podélné stání a hranici parkovacích pruhů na Karlově náměstí respektovali a přispěli tím k plynulosti provozu. Vyhnou se tak řešení přestupku proti pravidlům silničního provozu.
Ivan Přibík

Aktualizováno Středa, 20 Červenec 2011 08:32