Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kavárna Vrátka otevřela vrátka
Kavárna Vrátka otevřela vrátka PDF Tisk Email
Pátek, 01 Červenec 2011 10:57

V pátek ráno se v třebíčském Zámostí konala malá slavnost. Po měsíci zkušebního provozu zahájila kavárna Vrátka „naostro“. Ke kavárně patří i malá přípravna zákusků. Pro maminky s dětmi byl upraven dvorek s pískovištěm a houpačkou, maminky zde mohou na čerstvém vzduchu posedět při kávě.

Pásku, netradičně tvořenou nohavicí jablkového závinu, přestřihli zástupci radnice Marie Černá (TND) a Pavel Pacal (Pro Třebíč). Za třebíčský Rotary klub se slavnostního aktu ujali past-guvernér česko-slovenského distriktu František Ryneš a prezident klubu Tibor Szabó. Třebíčský Rotary klub se totiž rozhodl, že bude sdružení podporovat.

 

Občanské sdružení Vrátka bylo založeno před třemi roky. Dnes otevřelo svou šestou (!!!) provozovnu v Třebíči. Dosud poskytovalo chráněné zaměstnání ve třech trafikách, bazárku a vazárně květin. Předsedkyně sdružení paní Palátová (na snímku vpravo) se může pochlubit mnoha úspěchy. „Zaměstnáváme na padesát převážně mladých lidí, dalších 150 máme na čekací listině. Chceme rozšiřovat naše služby i nadále. Naším cílem není jen lidi s postižením zaměstnávat. Chceme jim najít „normální“ práci. Už se nám to povedlo u šesti z nich,“ říká Palátová.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 18 Červenec 2011 12:35