Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Uher nemohl přijít primátorovi Jihlavy na jméno
Uher nemohl přijít primátorovi Jihlavy na jméno PDF Tisk Email
Pátek, 18 Září 2009 05:43

Jediným avizovaným bodem na programu čtvrtečního jednání zastupitelstva Třebíče byl souhlas s poskytnutím záruky dobrovolném svazku obcí Cyklostezka Jihlava – Třebíč – Raabs. Svazek obcí totiž získal stoprocentní dotaci na vybudování této cyklostezky. Na dobu devíti měsíců, než bude dotace poskytnuta, si musí vzít úvěr od České spořitelny. Obce na trase úvěr zajistí částí, která odpovídá počtu obyvatel. Pro Třebíč to je 27 miliónů korun.

Na jednání zastupitelstva přijel i primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal (ODS). Starosta Ivo Uher (ODS, zvolený KSČM) ho představil jako Jaroslava Vymětala. Primátor tuto trapnost přešel s úsměvem.

Poděkoval zastupitelům, že se ve velmi krátkém termínu mimořádně sešli s úmyslem žádosti svazku obcí vyhovět. „Je to dobrá věc,“ řekl Vymazal. „Sám jsem si trasu již nyní projel na kole, i když je to pořád stavba, už je tam spousta inlajnistů a cyklistů. Je to nádherné,“ vyjádřil své nadšení a nezapřel duši cyklisty a železného muže. „Bude se mi lépe z Třebíče odjíždět, když žádost schválíte,“ dodal na závěr.

Zastupitelé jeho žádost neoslyšeli a schválili záruku všemi hlasy přítomných.
František Ryneš, ilustrační foto Vladimíra El Behani

Aktualizováno Čtvrtek, 24 Září 2009 23:30