Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč navštívila Jana Fischerová
Třebíč navštívila Jana Fischerová PDF Tisk Email
Středa, 29 Červen 2011 05:42

V pondělí 27. června 2011 navštívila na základě pozvání senátora Vítězslava Jonáše  město Třebíč poslankyně Parlamentu ČR Jana Fischerová.

Senátor Jonáš byl také jejím průvodcem během celodenního nabitého programu. V úvodu návštěvy se uskutečnilo pracovní jednání na třebíčské SPŠ Třebíč k tématu „Energetici na Vysočině – příklad dobré praxe“.  Následovala návštěva Denního centra Barevný svět v Borovině, prohlídka nově otevřené teplárny Západ firmy TTS, a.s.. Při krátké besedě se starostou a místostarosty města se probíraly aktuální problémy, zejména z legislativní oblasti. V závěru dne navštívila paní poslankyně probíhající rekonstrukci zámeckého areálu a svoji návštěvu zakončila besedou s vedením Západomoravské vysoké školy.

 

Bezesporu nejvýznamnějším bodem celého pondělního programu bylo úvodní jednání na SPŠ Třebíč.  Perspektivním cílem projektu „Vzdělávání energetiků na Vysočině“ bylo při jeho vzniku před dvěma lety vybudování špičkového vzdělávacího střediska, které by do budoucnosti zabezpečilo novou generaci pracovníků v energetice.  Hlavními partnery se stal kraj Vysočina, ČEZ, a. s., a SPŠ technická v Třebíči. Jedinečnost celého projektu spočívá zejména v jeho rozsahu, kdy pokrývá celý kraj Vysočina, ve skladbě výuky, která se částečně řídí podle požadavků potenciálního zaměstnavatele, v nutnosti shody všech tří partnerů, kteří celý projekt řídí, koordinují a kontrolují. Za zmínku jistě stojí i stále se zvyšující poptávka po oboru, možnost získání odborných předpokladů, kvalitní výuka, školení pedagogové,  kvalitní učebny, zajímavé praxe a stáže. 

 

 Tereza Hanáčková

Aktualizováno Pátek, 08 Červenec 2011 10:21