Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Místo s korupcí proti kuřačkám
Místo s korupcí proti kuřačkám PDF Tisk Email
Úterý, 28 Červen 2011 12:28

Vedení města opět vsadilo na populistickou kartu. Namísto boje s korupcí a klientelizmem vyhlásilo válku maminkám – kuřačkám. Vyhlášku o zákazu kouření na dětských hřištích schválilo zastupitelstvo města na svém červnovém zasedání. Zastupitelka Julie Dolejší (KSČM) se sice dožadovala i trestání dalších přestupků v prostorách pro maminky s dětmi, např. popíjení mladistvých a vyspávání bezdomovců, narazila však na nepochopení zástupce starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč). „Do vyhlášky můžeme dát jen to, co zákon vymezuje,“ tvrdil Pacal, i když v jiných městech je taková úprava možná.

„Nevím, proč nás město diskriminuje,“ říká paní Jana, která čte román na lavičce a jedním okem sleduje tříletou Sabinku na pískovišti. „Komu to pod širým nebem vadí? Doma nekouřím a pohoda při cigaretce venku mi bude chybět,“ stěžuje si.

Ze stejného soudku je snaha omezit kouření v restauracích. Iniciativa Zdravého města „Restaurace a kavárny přátelské rodině“ směřuje k propagaci nekuřáckých restaurací. Město vytvoří na svých stránkách databázi plně nekuřáckých restaurací, které navíc disponují třeba navíc dětským koutkem a přebalovacím pultem. Představa Ivety Ondráčkové, která má agendu zdravého města na starosti, je také vytvoření bezplatné tiskoviny s fotem restaurace a s doporučením k návštěvě.

František Ryneš  

Aktualizováno Středa, 13 Červenec 2011 16:05