Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky ze zastupitelstva II
Střípky ze zastupitelstva II PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Červen 2011 00:00

Máme o dalšího strážníka víc

V úplné tichosti došlo k navýšení počtu mužů v represní složce města. Byl přijat nový strážník. Na informaci, která díky sdělovacím prostředkům unikla na veřejnost, se ptala Julie Dolejší (KSČM) s tím, že přece byl vyhlášen stopstav. Starosta odpověděl, že o tom nic neví (!!!). V diskuzi se ukázalo, že na místo strážníka nebyl vyhlášen konkurz, jak bývalo dobrým zvykem. „Přišel ze zásahové jednotky, nebylo tedy třeba výběrové řízení vypisovat,“ zamlžil situaci Heřman.


Grafický návrh nového loga předražený

Opozici se nelíbilo, že za přemrštěnou sumu 200 tisíc korun zadalo město bez výběrového řízení u Jana Doneé aktualizaci grafického manuálu města Třebíče. Starosta Heřman tvrdil, že původní návrh dělal také Doneé a tedy že je chráněn autorským zákonem. Nešlo tedy zadat ho jinde. S tímto vysvětlením se zastupitelé spokojili, nikomu nepřišlo divné, proč ale za tak vysokou cenu. Za tyto peníze by se hravě dal pořídit celý nový manuál, ne jen pouhá aktualizace.

 

Husité dostanou dar na opravu vodovodu

Husitská církev požádala o dotaci na opravu vodovodní přípojky fary na Bráfově ulici. Nejde o vysokou částku, pouhých 30 tisíc korun. Zastupitelé peníze přiklepli, aniž se kdokoliv zeptal, zda jde o nutnou opravu. Fara je totiž luž léta neobydlená.

 

Katolíci nejsou tak skromní

Římsko-katolická církev požaduje mnohem větší injekci. Na opravu fary obdržela 420 tisíc korun. Zastupitelé o tomto bodu hlasovali společně s výdaji na opravu střechy Malovaného domu ve výši 337 tisíc. Oba příspěvky půjdou na vrub městského programu regenerace. Nepoměr je do očí bijící. Důvodem spojeného hlasování byla zřejmě snaha příspěvek církvi bez problémů prohlasovat, což se stalo.


František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 01 Srpen 2011 08:03