Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky ze zastupitelstva I
Střípky ze zastupitelstva I PDF Tisk Email
Neděle, 26 Červen 2011 06:53

Koupí VIA ALTA inkubátor?

Prodej bývalého podnikatelského inkubátoru na Okružní ulici v Borovině se nelíbil lidovci Bohumilu Bobkovi. Budova, která byla rekonstruována za 8 miliónů, bude k mání za vyvolávací cenu 6 miliónů. „To je divné,“ komentoval situaci Bobek. Pavel Pacal (Pro Třebíč) nastínil směr, kam půjdou utržené peníze. „Na krytí kostlivců z minulosti,“ prohlásil Pacal k velké nevoli Ivo Uhra (ODS), který prý je již na výraz kostlivec alergický. Irena Hejzlarová (TOP 09) možná prozradila část bankovního tajemství, když prohlásila: „Měla jsem s touto budovou profesně co do činění. Zájemci se nepohrnou,“ pokusila se o předpověď.

 

Prodej pozemku kraji

Pozemek za poliklinikou chce od města Třebíče koupit Kraj Vysočina. Chce na zelené louce postavit domov pro seniory. Zastupitelé prodej za 1,2 miliónu schválili s tím, že částka nepůjde do fondu rozvoje, ale opět do rozpočtu. Tedy zase na kostlivce, padající v hojném počtu z radničních skříní.

 

Kraj daruje „blbšůlku“

Naopak darem chce město získat budovu bývalé zvláštní školy na ulici L. Pokorného. Občanské sdružení Vrátka zde chce po rekonstrukci zřídit své zázemí. Jednání s krajem jsou podle radních na dobré cestě.

 

 

Odbahníme Lubí

Město Třebíč bude stát odbahnění rybníka Lubí 3,3 milióny korun. Celkovou investice ve výši 16,3 miliónu bude tedy z větší části krýt dotace. Přesto se tři milión v neutěšené situaci městské kasy zdají být zbytnou položkou, když rybník využívají převážně členové svazu rybářů.

 

Změna XII A územního plánu

Město rozhodlo pořídit další změnu územního plánu. Socialistický zastupitel Vašíček se zeptal, zda už se sešla komise skupina pro územní plánování, aby změnu projednala a doporučila. Starostou Pavlem Heřmanem (HZNR!) byl vzápětí poučen, že se nejedná o komisi, ale o pracovní skupinu. Sejít se nemohla, protože ještě nebyla ustavena (!).

 

Dvě rozpočtová opatření

Zatímco za rozpočtovým opatřením č. 6 se skrývají škrty ve výdajích ve výši téměř 60 miliónů korun (silně připomínající Kalouskovu reformu), rozpočtové opatření č. 8 je pouhý přesun mezi dva odbory, které vzniknou namísto odboru vnitřních věcí a vypovězení smlouvy s externí firmou, zajišťující pro radnici služby na poli informačních technologií. Rozdělení odboru se zastupitelům z řad opozice nelíbilo, Ivo Uher se domnívá, že jde o záminku, aby mohli být propuštěni pracovníci, spjatí s Milošem Maškem. Starosta Pavel Heřman ho ujistil, že nikoliv, všichni tři postižení dostanou nabídku jiného zařazení. Z nepřesnosti starostu usvědčil komunista Zahrádka. „Čtu tady, že budou propuštěni tři zaměstnanci, Tobolková, Brabencová a Navrátil,“ odcitoval podklad jednání. Místostarosta Paval Pacal (Pro Třebíč) tvrdil, že podle Zákoníku práce to ani jinak udělat nejde.

 

Irena Hejzlarová si sypala popel na hlavu

Radim Švejda (ČSSD) se zajímal o to, jaké stanovisko přijal finanční výbor k záležitosti rozdělení odboru vnitřních věcí. Předsedkyně Irena Hejzlarová (TOP 09) prohlásila, že výbor neměl ani dotazů, ani námitek. Švejda je ovšem členem stejného výboru a tak věděl, že se o věci vůbec nehlasovalo. „Příště již budeme hlasovat, už se to nestane,“ slíbila Hejzlarová

 

Dalšími střípky ze zastupitelstva budeme pokračovat zítra

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 01 Srpen 2011 08:02