Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Heřman prý splnil předvolební slib
Heřman prý splnil předvolební slib PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Červen 2011 00:00

Na posledním jednání zastupitelstva vyzvala Marie Rynešová (HZNR!) starostu a spolustraníka Pavla Heřmana, aby dostál předvolebnímu slibu občanům Pocoucova a inicioval změnu územního plánu Třebíče, která bude počítat s obchvatem Pocoucova. Právě v Pocoucově totiž „Heřmanovci“ zaznamenali nejlepší volební výsledek. Heřman veřejně přislíbil, že bude změnu iniciovat.
Na středeční tiskové konferenci na dotaz novinářů odpověděl, že tak již učinil. „Změna nebude hned,“ řekl Heřman. „Příprava dokumentace a zanesení nové trasy silnice bude trvat až dva roky,“ vysvětlil Heřman. Občané Pocoucova se tedy mohou těšit z toho, že jejich priorita není zavržena.
Rada města také rozhodla o tom, že za milión korun nechá rozpracovat tzv. „Horkého studii“ jihovýchodního obchvatu Třebíče. Na rozdíl od varianty, kterou v minulém volebním období prosazoval lidovec Jan Karas, počítá Horkého návrh s vedením východní části obchvatu po stávající komunikaci kolem bývalé továrny Elitex a dále podél bývalé Nuklei. Tato varianta je nejen šetrnější k životnímu prostředí, ale zároveň respektuje pozemky místních firem, např. tiskárny INAPA.

František Ryneš

 

 

 

 

 

Aktualizováno Středa, 13 Červenec 2011 16:01