Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy MAY DAY byl úspěšný
MAY DAY byl úspěšný PDF Tisk Email
Středa, 16 Září 2009 16:24

Při pokusu o nouzové přistání letadla na letišti v Náměšti nad Oslavou došlo z důvodu poruchy řízení ke zřícení letadla v katastru města Třebíč. V době nehody bylo na palubě letadla 40 pasažérů a 4 členové posádky. Letadlo se po dopadu na zem rozlomilo na několik částí. Trosky letadla začaly okamžitě hořet. Několik osob zůstalo uvězněno v trupu letadla. Další osoby byly v nepřístupném terénu kolem místa dopadu. Nehoda si vyžádala několik mrtvých a zraněných. Okamžitě se rozběhl společný zásah složek integrovaného záchranného systému.  Vyhlášen byl 3. stupeň poplachu. Záchranáři na místě ošetřili raněné. Vytvořena byla i vyhledávací a pátrací skupina, která provedla průzkum okolí.

Takovýto by námět cvičení složek integrovaného záchranného systému kraje Vysočina, které dnes proběhlo dnes dopoledne na letišti v Třebíči. Cílem cvičení bylo ověřit postup, taktiku a vzájemnou komunikaci složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu. Prověřen byl i traumatologický plán Nemocnice v Třebíči.

Cvičení se zúčastnily jednotky profesionálních a dobrovolných  hasičů Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina (na obrázku Petra Malce), Zdravotnická záchranný služba kraje Vysočina, Policie ČR, Městská polici Třebíč, Střední policejní škola Jihlava, Armáda České republiky, Krajský úřad kraje Vysočina, Ústav pro odborně technické zjišťování příčin leteckých nehod, Česká inspekce životního prostředí, Životní prostředí a další subjekty.
Podle názoru odpovědných činitelů proběhlo cvičení úspěšně. Za krásného počasí celé akci se zájmem přihlížel i značný počet diváků.
Petr Malec

Aktualizováno Středa, 16 Září 2009 17:02