Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Sportovní den ve stacionáři
Sportovní den ve stacionáři PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Červen 2011 07:58

Denní rehabilitační stacionář pro tělesně a mentálně postižené děti a mládež na Družstevní ulici uspořádá v úterý 7. června již druhý sportovní den.

Začátel programu je v 9 hodin. Až do 17. hodiny je připraven bohatý soutěžní program o ceny. K dispozici bude skákací hrad, proběhne řada divadelních a tanečních vystoupení, ukázky canisterapie, žonglování, v provozu bude dopravní hřiště a mnoho dalších. Návštěvníci z řad veřejnosti si mohou donést špekáčky na opečení, k dispozici bude ohniště. I pitný režim bude dobře zajištěn! Celým dnem bude provádět moderátor Michal Halačka ze studentského parlamentu v Třebíči.

 

Stacionář letos oslaví 50 let od svého založení. U kolébky stál tehdejší okresní pediatr MUDr. Josef Nováček. Stacionář dlouhodobě podporuje třebíčský Rotary klub. S pomocí zahraničních partnerů a Nadace Rotary Foundation zařídil dřevodílnu pro chlapce, kuchyňku pro děvčata, dopravní hřiště a hernu pro nejmenší klienty. Pořídil i specielní koupací vanu pro těžce postižené a také přístroj pro diagnostiku a léčení očních vad. Velkou pomocí byl dar prodlouženého Fordu transit pro svoz dětí a vozíčků z celého okresu Třebíč. Celkový objem darů rotariánů přesáhl 5 miliónů korun.

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 08 Červen 2011 12:39