Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nová svítidla veřejného osvětlení
Nová svítidla veřejného osvětlení PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Květen 2011 06:05

Radnice v Třebíči letos instaluje na dvou místech nová svítidla veřejného osvětlení. Bude to v Račerovické ulici a na Novém hřbitově. Rozhodla o tom rada města na své poslední schůzi.

V Račerovické ulici půjde o výměnu svítidel v úseku od křižovatky do Poušova po křižovatku s ulicí Na Příkopech. Dvanáct kusů již dožilých silničních stožárů nechá odbor komunálních služeb vyměnit za nové. Žárově zinkované sloupy budou opatřeny do výše asi jednoho metru termoplastickým povlakem. Ten poslouží jako ochrana proti působení posypové soli a exkrementům psů. Termoplastický povlak zvýší životnost stožárů z obvyklých dvaceti let až na dvojnásobek. Na výložnících zahnutých nad vozovku budou osazeny sodíkové výbojky o výkonu 100 wattů. S realizací za 695 tisíc korun počítá město v první polovině července.

 

Na Novém hřbitově nechá městský úřad osadit osm nových svítidel v úseku od obřadní síně kolem vstupní části a podél hlavního chodníku vlevo. Sodíkové výbojky o výkonu 70 wattů budou vydávat teplou žlutou barvu. Obsluha hřbitova dostane možnost ručního ovládání. Součástí vybavení bude soumrakový a časový spínač a čidlo reagující na pohyb. S již dříve instalovaným kamerovým systémem tak nová svítidla přispějí k větší bezpečnosti hřbitova. Realizace s nákladem 244 tisíc korun je naplánována na druhou polovinu července.
Ivan Přibík

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Červen 2011 08:02