Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město vypovědělo Yashice smlouvy
Město vypovědělo Yashice smlouvy PDF Tisk Email
Středa, 25 Květen 2011 15:03

Rada města rozhodla na úterním jednání vypovědět dvě z mnoha smluv reklamní agentuře Yashica. Jedná se o smlouvy na pronájem plakátovacích ploch v Třebíči a na zábradlí u záchodků na Karlově náměstí. „Chtěli bychom, aby plakátovací plochy dostaly kulturní vzhled,“ vyjádřil názor rady místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč).
Yashica si za minulého vedení radnice pronajala 23 plakátovacích ploch za nápadně výhodných podmínek. Vlivem špatné údržby dnes mají odpudivý vzhled. Reklamní agentuře tak za tři měsíce skončí monopol na plakátovací plochy. „Chtěli bychom, aby i příspěvkové organizace města a neziskovou mohly o sobě dát vědět za výhodných podmínek“, doplnil Pacala starosta města Pavel Heřman (HZNR!).

Yashica zřejmě nepřijde jen o tyto dvě lukrativní smlouvy. „Je to výsledkem prověřování smluv z minulosti. Všechny ostatní smlouvy jsou dlouhodobé, na dobu určitou, a tedy těžko vypověditelné,“ stěžoval si Pacal.

 „Nyní naši právníci ověřují, zda půjdou vypovědět z důvodu porušení zásady dobrých mravů,“ pokračoval Pacal s tím, že město do budoucna nechce monopol ani pro jinou reklamní agenturu (hovoří se často o Relative design). Služby budou pravděpodobně předmětem výběrového řízení.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 18 Červenec 2011 12:34