Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zaměstnanci ČEZ pomohou neziskovým organizacím
Zaměstnanci ČEZ pomohou neziskovým organizacím PDF Tisk Email
Úterý, 24 Květen 2011 11:51

Jaderná elektrárna Dukovany, 24. 5. 2011 – Více než čtyři desítky dobrovolníků z řad zaměstnanců ČEZ pomůže neziskovým organizacím na Vysočině. Tento týden zavítají do pěti veřejně prospěšných organizací, kde budou natírat, uklízet, či se věnovat seniorům. Nejvíce dobrovolníků se pustí do čištění Dalešické přehrady.

Zaměstnanci ČEZ vymění na jeden den své běžné pracoviště za pobyt v pěti neziskových organizacích. Zítra, 25. 5., obrousí a natřou lavičky a umyjí okna v Domovince Třebíč, vezmou na výlet klienty Domova pro seniory Koutkova a pomohou s přípravou na zahradní slavnost v Domě sv. Antonína.

Ve čtvrtek 26. 5. zavítají do střediska Poradny Ruth ve Starči, kde vyklidí harampádí z půdy a uklidí zahradu. Dále navštíví Charitativní pečovatelskou službu Hrotovice a necelá dvacítka dobrovolníků se vydá čistit Dalešickou přehradu, stejně jako v předchozích čtyřech letech. Protože ale nestihnou vysbírat odpadky v okolí celé přehrady, budou v následujících dnech v úklidu pokračovat sportovci z TJ Koněšín.

 

Energetici se profesní technickou pomocí při řešení problémů občanů zapojují do každodenního veřejného dění. Neváhají pomoci druhým ani osobní aktivní formou a v roli firemních dobrovolníků pomáhají ve svém okolí. Skupina ČEZ tuto přirozenou potřebu pomáhat druhým dále rozvíjí formou projektu firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“.

Od vzniku projektu (rok 2008) se celkem zapojilo 1217 firemních dobrovolníků Skupiny ČEZ, kteří pomáhali v desítkách veřejně prospěšných organizací. Dárcovství času jako doplněk firemní filantropie je součástí společensko odpovědných aktivit Skupiny ČEZ.

Společnost ČEZ byla v listopadu 2010 již posedmé vyhlášena v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „TOP Filantrop“ největším firemním dárcem roku.

S cílem zastřešit svou dárcovskou činnost založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 Nadaci ČEZ; ta v několika grantových programech podporuje sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.


Petr Spilka

Aktualizováno Sobota, 28 Květen 2011 07:36