Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové barvy kontejnerů
Nové barvy kontejnerů PDF Tisk Email
Pátek, 15 Duben 2011 06:59

V ulicích Třebíče se můžeme setkat s novými kontejnery. Tentokrát mají červenou barvu. Jsou určeny pro drobný elektro odpad. Ve spolupráci s městem je postupně rozmísťuje firma ASEKOL. I když její představitel Pavel Peroutka tvrdí, že se jedná o neziskovku, výroční zpráva jej usvědčuje minimálně z nepřesnosti. O společnosti s ručením omezeným lze těžko hovořit jako o neziskové organizaci, byť by i vytvořený zisk vkládala zpět do recyklace odpadu. Nakládání s odpadem je totiž stále větší byznys.

Kontejnery budou umístěny především na sídlištích, kde je větší koncentrace obyvatel a proto se zde „vyrobí“ i více odpadu.

Marie Černá (TMD) také „pokřtila“ první červený kontejner. Vhodila do něho starý vysoušeč na vlasy s poznámkou, že před manželem svůj čin musí utajit, protože chtěl porouchaný fén opravit.

 

Město Třebíč počítá též s rozmístěním kontejnerů na kompostovatelný bioodpad. Ty najdou svá stanoviště především v okrajových čtvrtích se zástavbou rodinných domků. „Zde mají lidé zahrádky a tak řeší problém, kam například s posečenou trávou,“ vysvětluje Marie Černá

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 04 Květen 2011 08:14