Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stacionář převzal nový přístroj
Stacionář převzal nový přístroj PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Duben 2011 07:16

Představitelé města Třebíče Pavel Heřman (HZNAR!) a místostarosta Milan Zeibrt (Břehy)  a člen správní rady nadačního fondu Žijí s námi MUDr. Josef Nováček převzali v úterý nový lékařský přístroj Synoptofor, určený pro Denní rehabilitační stacionář na Družstevní ulici v Třebíči. Stacionář provozuje město Třebíč.

„Dar ve výši 71 tisíc korun na zakoupení přístroje je výtěžkem adventního koncertu a dražby uměleckých děl regionálních autorů,“ sdělil prezident Rotary klubu Tibor Szabó. Nadační fond využil daru k částečnému pokrytí nákladů na pořízení. Přidali se i další sponzoři. Přispěla Jaderná elektrárna Dukovany a přibyslavická firma Mann Hummel.

Ředitelka nadačního fondu Marie Rynešová dodává: „Jedná se o diagnosticko-terapeutický přístroj na léčení zrakových vad dětí a dospívající mládeže. Ten nám dosud ve stacionáři chyběl. Podstatně se jeho pomocí zkvalitní možnosti léčby vad zraku našich klientů.“

Rotary klub Třebíč dlouhodobě podporuje Denní rehabilitační stacionář pro děti a mládež. Díky darům klubu byla v minulosti vybavena ergoterapeutická dřevodílna pro chlapce, cvičná kuchyně pro dívky a herna pro nejmenší. Rotary klub věnoval prostředky na nákup mikrobusu Ford Transit a zaplatil zřízení dopravního hřiště v zahradě stacionáře. Z přístrojového vybavení zakoupil klub ještě specielní vanu s transportním zařízením pro těžce postižené klienty. Ředitel stacionáře Karel Halačka se netají spokojeností se vzájemnou spoluprací stacionáře, nadačního fondu a třebíčských rotariánů.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 26 Duben 2011 07:16