Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vysavač na odpadky a psí exkrementy
Vysavač na odpadky a psí exkrementy PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Duben 2011 05:23

Technická novinka pro čištění města se objevila před několika dny v Třebíči. V ulicích mohou lidé vidět pracovníka, který obsluhuje vysavač na sběr psích exkrementů a drobných odpadků. Je to vůbec poprvé, kde je takový stroj v Třebíči nasazen do provozu. V součinnosti s radnicí ho pořídila úklidová firma.

Pro první týdny je vysavač posílám do čtvrtí, ve kterých probíhá blokové čistění chodníků a vozovek. Před vyrašením trávy nechá radnice vyčistit přiléhající trávníky. Během roku pak bude vysavač využíván v centru města a podle potřeby i v sídlištích.

 

 

 

 

Do sběrné nádoby stroje se vejde 150 až 200 litrů odpadu. Sání je poháněno benzínovým motorem. Pracovník jednou rukou s vysavačem na kolečkách pohybuje, druhou rukou vysává odpadky.

 

Pořízení vysavače na psí exkrementy a drobný odpad je součástí kampaně s názvem „Chceme město čisté“. Třebíčská radnice si vytkla za dlouhodobý cíl výrazně zlepšit čistotu a upravenost veřejných prostor města. Podstatným krokem pro dosažení tohoto záměru je navýšení rozpočtu na úklid komunikací z loňských 11 na letošních 16 milionů korun. Kromě nového vysavače budou jednou z viditelných změn také nové odpadkové koše, kterými bude v následujících měsících vybaveno centrum města.

Ivan Přibík 

Aktualizováno Pátek, 22 Duben 2011 07:07