Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jarní deratizace města
Jarní deratizace města PDF Tisk Email
Čtvrtek, 24 Březen 2011 16:26

Třebíčská radnice chystá pravidelnou jarní deratizaci městských objektů a pozemků. Kladení návnad na potkany proběhne ve čtyřech etapách od pondělí 28. března a do neděle 24. dubna. S kompletním ukončením akce včetně dosypu návnad a sběru uhynulých hlodavců se pak počítá do 18. května.

První etapa proběhne ve 13. týdnu. Od pondělí 28. března do neděle 3. března budou sjednané firmy deratizovat čtvrti Borovina, Podkášteří, Týn, Zámostí, Panská Niva, Nehradov, Hrádek a Řípov.

Druhá etapa se koná ve 14. týdnu. Od pondělí 4. dubna do neděle 10. dubna se budou deratizovat části města Stařečka, Vnitřní Město, Sokolí a Slavice.

Třetí etapa je v plánu pro 15. týden. Od pondělí 11. dubna do neděle 17. dubna se budou klást návnady na hlodavce ve čtvrtích Nové Dvory, Nové Město, Brněnská, Ptáčov a Pocoucov.

Se čtvrtou etapou se počítá na 16. týden. Od pondělí 18. dubna do neděle 24. dubna se budou deratizovat čtvrti a místní části: Horka-Domky, Průmyslová čtvrť, Nová průmyslová čtvrť, Račerovice a Budíkovice.

Plošná deratizace se týká veřejných prostor a budov a páteřních kanalizačních řadů. Soukromé objekty a domovní přípojky odpadového potrubí si musí řešit jejich majitelé sami a na svoje náklady.

Město Třebíč nechává dělat plošnou deratizaci pozemků a objektů ve svém vlastnictví dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Díky pravidelnosti a systematickému postupu se daří držet stavy potkanů na přijatelné úrovni.
Ivan Přibík

Aktualizováno Pátek, 01 Duben 2011 11:00