Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Finančnici radnice propustila
Finančnici radnice propustila PDF Tisk Email
Neděle, 06 Březen 2011 12:33

Vedoucí finančního odboru Alice Tomková dostala ve zkušební době padáka. Její jmenování před dvěma měsíci bylo poněkud překvapivé, na tiskové konferenci nešetřili představitelé města superlativy. Jenomže už na jednání finančního výboru bylo znát, že asi něco není v pořádku. „Byla hrozně arogantní, pořád nám říkala, co nebude dělat a nezkušená předsedkyně výboru Irena Hejzlarová (TOP 09) jí to poněkud baštila“, vzpomíná člen výboru Jaromír Barák (HZNR).
Místostarosta Pavel Pacal prý neměl k bývalé vedoucí žádné výhrady po odborné stránce. Pětapadesátiletá bakalářka prý nesplňovala jeho představy vzájemné spolupráce. Alice Tomková je z výpovědi v šoku. Prý jí nikdo nesdělil své výhrady. Na místo nastoupila v době, kdy ještě nebyl hotový rozpočet města, neměla moc co pokazit.
I když se důvody při ukončení poměru ve zkušební době neuvádí důvody, některé se dozvěděla. „Myslím si, že to bylo tím, že jsem poukázala na některé věci, které se asi politikům nelíbí“, domýšlí se pravé důvody. S výpovědí se nechce smířit a hodlá vydat otevřený dopis radním, kde chce poukázat na nepravosti, kterých byla svědkem.
Na místo vedoucí finančního odboru bude vypsáno nové výběrové řízení. Uvidíme, zda bude mít rada při příští volbě šťastnější ruku

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 14 Březen 2011 12:58