Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčská studentka na ambasádě USA
Třebíčská studentka na ambasádě USA PDF Tisk Email
Středa, 02 Březen 2011 20:14

  Třebíčská studentka Aneta Lysáková byla hostem amerického velvyslance Normana L. Eisena. Stalo se tak v rámci akce Junior Ambassadors Days, kterou uspořádalo hnutí Rotary International ve spolupráci s americkou ambasádou. Anetu nominoval Rotary klub Třebíč a do Prahy jí doprovodil letošní prezident klubu Tibor Szabó. Již šestého setkání s vedoucími úředníky velvyslanectví se tentokráte zúčastnilo 14 studentů z Moravy.
Každý z mladých účastníků ještě doma vypracoval esej v angličtině, která měla mít formu diplomatické zprávy. Aneta Lysáková podala „report“ z posledních komunálních voleb v Třebíči.
Setkání začalo přijetím v pracovně velvyslance a pokračovalo besedami s generálním konsulem, agenty ochranky, příslušníky námořní pěchoty a diplomaty.

Na oběd se mladí přesunuli do velvyslancovy rezidence. Poté si prohlédli sídlo ambasadora včetně zahrady a reprezentačních místností. Na závěr převzali z rukou Normana Eisena diplom „mladého velvyslance“.
„Pan velvyslanec mne překvapil tím, že zná třebíčské židovské památky. Byl totiž nedávno v Třebíči. Jen na jméno pana starosty si nemohl vzpomenout,“ líčí zážitky Aneta Lysáková.

 

 

 

František Ryneš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktualizováno Úterý, 29 Březen 2011 06:37