Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Americký velvyslanec incognito v Třebíči
Americký velvyslanec incognito v Třebíči PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Únor 2011 15:25

Na neoficiální soukromou návštěvu Třebíče přijel v neděli 20. února americký velvyslanec Norman L. Eisen. Pan velvyslanec si s manželkou prohlédl památky, především Židovskou čtvrť. Při prohlídce Zadní synagogy a dalších míst ho provázel starosta města Pavel Heřman (HZNR!).
Nový americký velvyslanec byl poradcem prezidenta Obamy pro záležitosti etiky. V Praze je teprve od konce minulého roku poté, co byl tento post dva roky neobsazen. Norman Eisen má po matce kořeny v Čechách. Jeho rodina za války prošla holocostem, několik let byla vězněna ve vyhlazovacích táborech v Polsku.
Kromě starosty Třebíče se s americkým velvyslancem tento týden setká i studentka třebíčského gymnázia Aneta Lysáková. Zúčastní se totiž akce Junior Ambassador Days, kterou pořádají čeští rotariáni ve spolupráci s americkou ambasádou. Aneta byla vybrána Rotary klubem v Třebíči. Prožije tak jeden den na velvyslanectví a v rezidenci ambassadora, bude besedovat s konsulárními úředníky i s bezpečnostními agenty. Součástí návštěvy bude i přijetí v pracovně velvyslance a příležitost k fotografování.
František Ryneš, foto US ambassy. 

Aktualizováno Pátek, 04 Březen 2011 08:47