Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Neprůstřelné smlouvy
Neprůstřelné smlouvy PDF Tisk Email
Středa, 16 Únor 2011 13:38

Na tiskové konferenci města se místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) vyjádřil ke kontrole dlouhodobých nájemních smluv. Podle jeho slov a za přitakávání Pavla Heřmana (HZNR!) již radnice provedla kontrolu většiny z nich. Jsou však prý vesměs „nevypověditelné“.
Výslovně se takto vyjádřil o nájemní smlouvě mezi městem a Třebíčskou tepelnou společností, která si před lety pronajala průmyslový areál pod Penny marketem. Reportéři ČT zpochybňovali pronájem, protože firma TTS pronajímá areál dál třetí firmě za částku zhruba dvojnásobnou, než platí městu.
Nevypověditelné jsou údajně i smlouvy s firmou Yashica, na základě kterých firma sídlí na Mikuláškově ulici v nebytových prostorech města.

Kontrolu smluv už prováděl finanční výbor v minulém funkčním období zastupitelstva. Zdá se, že i dnes chybí politická vůle po nápravě.

Ze zápisu finančního výboru vyjímáme:

1.

Některé nájemní smlouvy jsou uzavírány na dobu určitou. V mnoha případech není délka nájemního vztahu odůvodněná a smlouva je uzavírána na nepřiměřeně dlouhou dobu. Příkladem je „Nájemní smlouva č. 030030152005 pro plátce DPH“, uzavřená se společností YASHICA do 1. 10. 2019.

     

2.      Není vedena evidence podnájemních smluv, ani výše nájemného, za které se nebytové prostory ve vlastnictví města podnajímají. Příkladem je smlouva uzavřená s TTS s.r.o. na užívání skladů na ulici Velkomeziříčská. I tato smlouva je uzavřena na nepřiměřeně dlouhou dobu – do 31. 12. 2015 – a s výší nájemného, o níž lze pochybovat jako o výši tržní. Také chybí inflační doložka.

 


František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 01 Březen 2011 10:03