Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Autobusy na stlačený plyn dodá IVECO
Autobusy na stlačený plyn dodá IVECO PDF Tisk Email
Středa, 09 Únor 2011 08:53

Výběrové řízení na dodavatele autobusů na plynový pohon vyhlásil před časem dopravní podnik v Jihlavě. Celkem chce zakoupit desítku autobusů, z toho čtyři v letošním roce. Jediným kritériem pro výběr byla cena. Celková vysoutěžená cena dosáhla částku 51 miliónů korun.
Do soutěže se přihlásila i třebíčská firma TEDOM, která dodala již tři autobusy provozovateli městské dopravy v Třebíči, společnosti TRADO MAD. Její nabídka však bylo o několik miliónů vyšší než vítězná nabídka firmy IVECO. Vítězné nízkopodlažní autobusy Citelis IVECO splňují emisní normu EURO 6, která začne platit v roce 2013 . Firma dodala v loňském roce asi 600 plynových autobusů do mnoha evropských zemí. Jejich autobusy jezdí v Pardubicích, Karlových Varech i jinde u nás, v zahraničí například v Aténách a Římě.
Marketingový ředitel společnosti TEDOM Vlado Murár míní, že nabídka TEDOMu byla postavena solidně vzhledem k malé vzdálenosti Třebíče od Jihlavy, která by snížila provozní náklady i náklady na údržbu. Hodnotící komisy však zřejmě přesvědčila nižší cena, rozvinutý servis a ekologická norma EURO 6, které nabídl výrobce IVECO.
Čerpací stanici na kapalný zemní plyn postaví v Jihlavě pražská firma Bonetty za 16 miliónů korun. V provozu bude od června. Jedná se o druhou čerpací stanici na zemní plyn v kraji Vysočina, tu první provozuje firma TEDOM v Třebíči.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 01 Březen 2011 10:02