Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zpravodaj o 100 tisíc levnější
Zpravodaj o 100 tisíc levnější PDF Tisk Email
Středa, 26 Leden 2011 14:29

Nový Třebíčský zpravodaj, který v těchto dnech dostávají občané města do svých schránek, přijde městskou kasu levněji ročně o plných sto tisíc korun. Nový vzhled periodika připravil Jan Doneé z firmy Relative Design, jednorázově za 6.000 korun, zlom přijde na patnáct set měsíčně. Redakční práci odvádí František Jůza, zaměstnanec Městského kulturního střediska.

Za „starého“ vedení radnice přišlo vydávání zpravodaje na 750 tisíc. Nyní, i když započítáme vytvoření nové grafické tváře a externí zlom, přijde výroba na 650 tisíc. Jednoduchými počty lze odhadnout, že bývalý redaktor zpravodaje Milan Krčmář (levá ODS) si přišel na plat současného redaktora Jůzy plus 10 tisíc. Lze tedy odhadnout, že jeho mzdové náklady mohly činit cca 40 tisíc korun.

Vedení města nebylo při úvahách zachování či zrušení jednotné. „Byl jsem pro zrušení zpravodaje, ale kolegové v radě mne přehlasovali“, tvrdí starosta Pavel Heřman (HZNR!). Jak se nám však podařilo zjistit, zřejmě to na radě města proběhlo poněkud jinak. „Zrušili jsme „duch“ bývalého zpravodaje“, zažertoval Pavel Pacal (Pro Třebíč).

 

V každém případě by obsahem magazínu mělo být více informací z kultury, historie a současnosti města. „Nebude tam stříhání pásek a napadání politických protivníků“, tvrdí Heřman. Jenomže skutečnost je trochu jiná. Stříhání pásek nahradilo jiné srovnatelné pózování pana starosty.

Třebíčský zpravodaj bude vycházet vždy koncem měsíce. Do konce roku bude výrobu a inzerci zajišťovat firma Yashica. V polovině roku však bude na zhotovování vypsán nový konkurs. Do té doby bude časopis vycházet na stávajícím nekvalitním šedivém papíře, na který má Yashica uzavřenou smlouvu, což prý nelze změnit. Kvalitnějšího tisku se dočkáme snad za rok. O kvalitě obsahu bude rozhodovat sedmičlenná redakční rada, ve které nebudou třebíčští radní.

 

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 07 Únor 2011 20:08