Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Senátor Jonáš navštívil Moravské Budějovice
Senátor Jonáš navštívil Moravské Budějovice PDF Tisk Email
Pátek, 21 Leden 2011 14:24

Ve čtvrtek 20. ledna 2011 navštívil Vítězslav Jonáš v rámci své pravidelné senátorské aktivity město Moravské Budějovice. Hlavními body programu byla diskuse s představiteli města, návštěva LDN a prohlídka ZŠ TGM.

Při více než hodinové debatě v kanceláři starosty Vlastimila Bařinky, které se zúčastnila i kompletní sestava členů rady města a paní tajemnice Špačková,  se vedla věcná a  přínosná debata k aktuálním tématům, které trápí i těší samotné město. Zejména se projednávala připravovaná novela zákona o RUD, činnost samosprávy a státní správy s ohledem na fiskální politiku státu. Senátor se zajímal o chod města, o připomínky k nové legislativě, o fungování a dopadech „chodníkového zákona“. S představiteli města hovořil také o kultuře, sportu a jejich financování.

Následovala návštěva moravskobudějovické LDN. Senátora i zástupce města přivítal přímo primář Bohumil Pavlíček s vrchní sestrou Marií Dohnálkovou. Primář zkráceně představil léčebnu, její fungování, historii a současnost, odmítl veřejně zmiňované zprávy o možném ukončení provozu léčebny a vyjádřil i svůj osobní názor k akci lékařů „Děkujeme, odcházíme“. Pokračovalo se krátkou prohlídkou provozních prostor.

Na závěr senátorovy návštěvy bylo připraveno setkání s ředitelem ZŠ TGM Milošem Březinou v čerstvě zrekonstruovaných prostorách školy. Hovořilo se o fungování a problematice ve školství. Ředitel Březina snad nejvíce poukazoval na zbytečnou administravu, která je kladena na všechny pracovníky ve školství.

Senátor Jonáš strávil v Moravských Budějovicích celé dopoledne. Byl velmi potěšen zájmem a účastí všech radních města. Celou návštěvu zhodnotil takto: „V Budějovicích nesedí se založenýma rukama a jen nadávají.V Budějovicích vědí o svých problémech jako je například malý příliv peněz ze státního rozpočtu a současně špatné pracovní příležitosti ve městě i celém regionu.V Budějovicích je ve vedení města parta schopných a pozitivně naladěných lidí, kteří mezi sebou neválčí tak jak v jiných městech. Jsem pevně přesvědčen, že přesně takoví jsou i občané tohoto krásného města. A právě mezi ně povede moje příští návštěva. Již dnes se na ni moc těším.“

Tereza Hanáčková

Aktualizováno Sobota, 29 Leden 2011 09:58