Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 14. července
Stíny 14. července PDF Tisk Email
Neděle, 14 Červenec 2024 14:34

Závažný čin policisté rychle objasnili

Třebíčským kriminalistům se ve spolupráci s policisty obvodního oddělení podařilo v krátké době dopadnout muže, který se dopustil závažného činu v sexuální oblasti. Násilí z jeho strany čelila velmi mladá žena. Nebezpečnému případu předcházela situace, kdy žena potřebovala odvézt vozidlem a využila nabídky řidiče, kterého neznala. Kriminalisté podezřelého muže zadrželi a je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu, stíhaný je vazebně.

Minulý týden přijali policisté ve večerních hodinách oznámení o mladé ženě, která se stala obětí sexuálního útoku. Po napadení vyhledala pomoc u lidí v blízké obci a na místo byli přivoláni policisté. Žena utrpěla mimo jiné zranění v oblasti hlavy, které si vyžádalo ošetření v nemocnici.

Prověřování závažného případu převzali třebíčští kriminalisté. Zjistili veškeré dostupné informace a začali ihned po podezřelém muži pátrat. Postupně se policistům podařilo získat důležité informace k muži a také vozidlu, se kterým ženu vezl. Dostali se tak na stopu podezřelého a státní zástupce vydal souhlas s jeho zadržením. Na začátku týdne policisté muže důvodně podezřelého ze spáchání závažného trestného činu vypátrali a zadrželi ho v místě, kde v současné době pracuje. Muže odvezli na oddělení a byl umístěn do policejní cely.

 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání devětadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění. Jedná se o muže, který byl v minulosti již soudně trestán. Letos na jaře byl potrestán za násilnou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do příštího roku.

Mladá žena se s mužem potkala náhodou, když potřebovala odvézt. Společně odjeli, cesta ale skončila na opuštěném místě a žena čelila z jeho strany násilnému jednání. Muž je obviněn z toho, že mladou ženu vystavil fyzickému a sexuálnímu útoku, kterému se snažila aktivně bránit.

„Na podaný návrh byl devětadvacetiletý muž vzat do vazby,“ řekl mjr. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že následně policisté obviněného muže odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Neděle, 14 Červenec 2024 14:40