Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Galerii Malovaný dům zaplní plátna zlínského výtvarníka Martina Čady
Galerii Malovaný dům zaplní plátna zlínského výtvarníka Martina Čady PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Červenec 2024 07:53

Ve středu 24. 7. se v Galerii Malovaný dům uskuteční vernisáž výstavy obrazů zlínského umělce Martina Čady – Příběhy světla a stínu.

Martin Čada pochází z Uherského Hradiště, kde vystudoval zdejší Uměleckoprůmyslovou školu. Další umělecké vzdělání získal na Zlínské soukromé vyšší odborné škole umění a svá studia zakončil na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze pod vedením Pavla Nešlehy a Stanislava Diviše. V průběhu studia sbíral zkušenosti také na stážích v Tallinu a Maastrichtu.

V současné době působí Martin Čada zejména ve Zlíně, kde je jeho tvorba nedílnou součástí zdejší umělecké scény.

Výstava, která bude k vidění v Galerii Malovaný dům, představí návštěvníkům obrazy z autorova posledního tvůrčího období. Společným jmenovatelem vystavených pláten tak bude zejména figura, jejímž expresivním pojetím autor vyjadřuje celou škálu emocí, příběhů a prožitků. V jeho dílech najdeme také odkazy na antickou i křesťanskou ikonografii, stejně jako na umění starých mistrů.

 

Galerie Malovaný dům bude otevřena denně mimo pondělí, a to od 10 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin. Výstava obrazů Martina Čady zde bude k vidění až do 1. 9. 2024.

Aneta Bartoňová

Aktualizováno Čtvrtek, 11 Červenec 2024 07:56