Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hanáčková míří do Národního domu?
Hanáčková míří do Národního domu? PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Prosinec 2010 16:41

Dva nové ředitele v pondělí vybírala komise na třebíčské radnici. Po předložení požadovaných dokumentů a absolvování pohovorů se rozhodovalo o řediteli Městského kulturního střediska a Základní školy Na Kopcích. Do každé z obou funkcí se přihlásili tři uchazeči. Verdikt komise musí schválit ještě rada města. Veřejnost se tak jména nových manažerů dozví ve čtvrtek 30. prosince.
Třebíčská veřejnost netrpělivě očekává zejména jmenování ředitele kultury. Ta předchozí, Hana Štěpničková (ODS), totiž kulturní dění v Třebíči téměř pohřbila a nové vedení radnice ji okamžitě odvolalo.

Podle jednoho z členů výběrové komise se nejlépe představila bývalá ředitelka městské kultury a současná radní Třebíče Jaromíra Hanáčková (Pro Třebíč). "Její koncepce byla velmi dobrá, i když ne ve všem s ní souhlasím. Přesto něco takového kultura ve městě potřebuje," hodnotil její vystoupení. Podle stejného zdroje bylo naopak úplnou katastrofou vystoupení Milana Krčmáře (ODS), bývalého redaktora Třebíčského zpravodaje. „O kultuře nevěděl zhola nic. Jeho šance jsou prakticky nulové,“ komentoval náš zdroj. Šance Hanáčkové hodnotí vysoko zejména proto, že ji podpořil i Martin Svoboda (Kapucín – VV) - dal jí jeden z osmi hlasů, celkem jich k rozdělení bylo devět - i když i Kapucíni měli v soutěži své „želízko v ohni“.
František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 03 Leden 2011 11:28