Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Svatoprokopská pouť
Svatoprokopská pouť PDF Tisk Email
Pátek, 28 Červen 2024 16:08

Letní prázdniny v Třebíči zahájí tradičně Svatoprokopská pouť

První červencový prodloužený víkend, 5. až 7. července, ožije zámecký areál řemesly, pouťovými atrakcemi, loutkovým divadlem a tvořivými dílničkami. Speciální prohlídky jsou připraveny také v bazilice sv. Prokopa. Na pátek si mohou návštěvníci rezervovat prohlídky Trpasličí galerie, které se uskuteční v 10:00, 13:00 a 16:00, v sobotu pak na kostýmované prohlídky v 16:00 a 17:00. Řemeslné trhy se letos z důvodu revitalizace zámeckého parku přesunou na nádvoří zámku, kde kromě zakoupení řemeslných výrobků můžete ochutnat zvěřinové speciality.
V zámeckých příkopech po všechny tři dny můžete potkat řemeslnice, které vás seznámí s prací přadleny a výrobou ručního papíru. V sobotu a neděli zde pak Kašpar Kuba s chůdařem předvedou své umění a divadélko Kubko pobaví čtyřmi představeními, přičemž dvě z nich jsou interaktivní. Pro děti bude také připravena dřevěná hrací dílna.
Nedělní pouť zahájí v 10:00 slavnostní mše v bazilice sv. Prokopa. V 11:30 pak v zámeckých příkopech započne program Perníková chaloupka, loutkové představení s písničkami. V 15:00 vystoupí hudební skupina Čemeřice. Program ukončí žonglérská dílna a obří bubliny, které pobaví především malé návštěvníky.
Jana Vyhnalová