Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Peloton srdcařů v čele s Josefem Zimovčákem přizastavil v JE Dukovany
Peloton srdcařů v čele s Josefem Zimovčákem přizastavil v JE Dukovany PDF Tisk Email
Pátek, 07 Červen 2024 08:05

Při patnácté cyklotour Na kole dětem se na sto třicet srdcařů tradičně zastavilo v partnerském místě JE Dukovany.

Čekalo tu na ně občerstvení i možnost krátkého odpočinku. Zastavení peltonu cyklistů u elektrárny bylo už po jedenácté také příležitostí pro slavnostní předání šeku na podporu onkologicky nemocných dětí ve výši 150 tisíc korun.

Od konce května brázdí Josef Zimovčák s pelotonem cyklistů Českou republiku s tradičním záměrem pomoci onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Do 8. června zvládnou ujet v deseti etapách 1 170 km.  Za čtrnáct let se podařilo získat pro děti více než třicet milionů korun, z toho více než milión korun darovala Nadace ČEZ. Je to velká zásluha tváře této akce, nadšence a srdcaře Josefa Zimovčáka.

„Každý rok se lidé těší na účast, letos je dobrodějů opět mnoho. Společně myslíme na nemocné děti a jejich rodiny, které si svou situaci nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Chceme jim ji ulehčit, jak jen to bude možné,“ řekl při zastávce v JE Dukovany Josef Zimovčák.

Jednou z tradičních zastávek se opětovně stala i Jaderná elektrárna Dukovany, a to ve čtvrtek 6. června. Na nadšené cyklisty zde čekalo občerstvení, v podobě koláčků a limonády, které tradičně poskytuje Mohelenský Dvůr.

Součástí zastávky bylo také slavnostní předání šeku na 150 tisíc korun a zavzpomínání na rok, kdy před jedenácti lety peloton cyklistů Na kole dětem zastavil u elektrárny poprvé.
„Jsme moc rádi, že jednou ze zastávek vzácného pelotonu srdcařů je i naše elektrárna. Věříme, že jim tato krátká pauza v energetickém regionu dodá hodně sil do dalších dnů v cyklistickém sedle a darované peníze pomůžou a ulehčí v těžkých životních situacích,“ řekl Roman Havlín, ředitel JE Dukovany. Další finanční podporu onkologicky nemocným dětem a rodinám mohli zaměstnanci přispět přímo na místě.  
S energetiky se Josef Zimovčák rozloučil exhibiční jízdou na vysokém kole před hlavním vchodem do elektrárny a v čele pelotonu vyrazil k dalšímu cíli. K charitativnímu jízdě na kole je možné se připojit i v dalších dnech, a to do 8. června. Jednotlivé etapy a časové hmg. jsou popsány na webových stránkách www.nakoledetem a také na FB stránkách projektu.
Jiří Bezděk