Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy POSLEDNÍ KVĚTNOVÝ VÍKEND SE USKUTEČNÍ SVÁTKY HUDBY S VÁCLAVEM HUDEČKEM
POSLEDNÍ KVĚTNOVÝ VÍKEND SE USKUTEČNÍ SVÁTKY HUDBY S VÁCLAVEM HUDEČKEM PDF Tisk Email
Pátek, 17 Květen 2024 00:00

V pátek 24. 5. 2024 na slavnostním zahajovacím koncertě v divadle Pasáž vystoupí Barocco Sempre Giovane. V koncertním programu Rocko Barocco „Fascinující tváře hudby“ se představí vedle houslového Mistra Václava Hudečka také Gabriela Vermelho, která je neběžnou osobností naší hudební a divadelní scény. Je současně zpěvačkou, houslistkou, violistkou, hráčkou na kvinton, skladatelkou a herečkou, působí v oblasti klasické hudby, muzikálu, jazzu a rockové alternativy. Koncert začíná v 19 hodin.
V sobotu 25. 5. 2024 bude festival pokračovat ve foyer divadla Pasáž, kde se od 19 hodin představí slavné muzikantské rodiny tentokrát „Klan Klánských“, který hraje ve složení Daniel Klánský (basbaryton), Klára Klánská (housle) a Lukáš Klánský klavír). Během večera si s nimi společně také zahraje na housle Václav Hudeček. Celý festival zakončí v neděli 26. 5. 2024 od 19 hodin v překrásném prostředí baziliky sv. Prokopa Kukal Quartet ve složení čtyř mimořádně nadějných hráčů mladé generace - Eliška Kukalová, Klára Lešková, Daniel Macho a Filip Rufer. Můžete se těšit na program „Vrchol komorní hudby“. V rámci večera opět zahraje i houslový virtuóz Václav Hudeček.
Vstupenky jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 58/47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a online na www.mkstrebic.cz/e-vstupenky.
Eva Píšová,