Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na kole dětem bude letos v Třebíči dvakrát
Na kole dětem bude letos v Třebíči dvakrát PDF Tisk Email
Neděle, 12 Květen 2024 00:00

Na kole dětem – nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást sportovního projektu Na kole dětem.

Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí. V minulém roce bylo rozděleno na rekondiční a léčebné pobyty přes 3,1 mil. Kč. Město Třebíč bylo v roce 2022 etapovým městem cyklotour Na kole dětem. V tomto roce navštíví cylopeloton Třebíč dokonce dvakrát.

Dne 18. května se můžete zúčastnit akce Na kole dětem u hranic bez hranic s Josefem Zimovčákem. Zastávky budou v partnerských městech: Želetava, Rokytnice nad Rokytnou, Třebíč, Okříšky, Opatov, Nová Říše, Želetava.

Můžete jet celou trasu 70 km anebo zkrácenou trasu o délce 53 km. Trať  má tvar osmičky. Můžete tedy skončit v Želetavě ještě před poslední zastávkou v Nové Říši. Nenechte se odradit délkou trasy a prožijte nevšední sportovní zážitek. Do Třebíče je plánovaný příjezd v 11:35 na zámecké nádvoří. Cyklisté se zde zdrží do 12:05 a budou dále pokračovat v trase směrem na Okříšky. Celou trasu opět pojede herečka a zpěvačka Světlana Nálepková, takže se můžete těšit na malé překvapení.

 

Od roku 2010 probíhá vždy začátkem léta cyklotour „Na kole dětem“ napříč celou republikou. Ve dnech 29. 5. - 8. 6. 2024 vyrazí Josef Zimovčák a peloton cyklistů na etapovou cyklojízdu po naší zemi. K tradiční jízdě, jejímž hlavním cílem je získání peněz na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí, se může přidat každý, na část etapy, jednu etapu nebo celou trasu.

Patnáctý ročník je naplánován na 10 etap v celkové délce 1.170 km s 62 zastávkami a projede 318 obcemi a městy.

Do Třebíče peloton cyklistů dorazí ve středu 5. června, ze směru od Želetavy, kolem 17:00, kde cílovou stanicí bude Karlovo náměstí. Po načerpání sil budou cyklisté vyrážet na další etapu ve čtvrtek 6. června v 8:00 od budovy radnice na Karlově náměstí s cílem dne Znojmo (Třebíč – Budišov – elektrárna Dukovany – Rouchovany – Moravský Krumlov - Hostěradice – Znojmo 108 km).

Irini Martakidisová

Aktualizováno Pátek, 10 Květen 2024 07:36