Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčané oslavili Den vítězství
Třebíčané oslavili Den vítězství PDF Tisk Email
Pátek, 10 Květen 2024 00:00

Ve středu 8. května se na Podzámecké nivě v Třebíči konaly oslavy 79. výročí ukončení druhé světové války.

Oslavy uspořádalo město Třebíč společně s Městským kulturním střediskem. Lidé, kterých přišlo přibližně 2 tisíce, si od 16 hodin mohli užít pohodovou atmosféru se swing & dixielandovou kapelou TATA BAND, podpořenou tanečním vystoupením ZUŠ Třebíč. Oslavy vhodně doplnila ukázka činnosti příslušníků 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou.

Program pokračoval slavnostním projevem starosty města Pavla Pacala, který v něm mimo jiné zmínil: „Už víc než dva roky zuří válka na Ukrajině, vyvolaná ruským diktátorem Putinem. Izrael je znovu v konfliktu s Palestinou a veškeré snahy o příměří jsou v obou případech v nedohlednu. Na těchto případech je velmi zřetelné, jak křehký mír je. Jak nutné a důležité je naše spojenectví v NATO. Jak jsou lidé zranitelní. Jak všichni bez výjimky potřebujeme komunitu, dobré přátele a rodinu. Žijeme 79 let v míru a bez války a musíme udělat vše pro to, aby tomu tak bylo i nadále. Pro nás, pro naše děti i jejich děti.“

 

V 17 hodin přišel zlatý hřeb oslav v podobě seskoku výsadkářů z letecké základny Náměšť nad Oslavou. Všichni seskok s napětím sledovali a nadšeně výsadkářům tleskali.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Pátek, 10 Květen 2024 07:35