Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jak s odpady o Vánocích_
Jak s odpady o Vánocích_ PDF Tisk Email
Pondělí, 20 Prosinec 2010 13:17

Odbor komunálních služeb MěÚ Třebíč upozorňuje veřejnost na změnu otevírací doby sběrných dvorů ve dnech 24. prosince až 1. ledna. Vánoční režim se týká všech tří třebíčských dvorů – v ulicích Hrotovická, Na Klinkách a v Borovině.

Svoz komunálního odpadu bude probíhat v době vánočních svátků v pravidelně zavedených svozových dnech. Kromě toho bude vyprazdňování kontejnerů o objemu 1100 litrů probíhat 2x týdně.

V době svátků bude posílen odvoz tříděného odpadu ze všech stanovišť ve městě. Radnice žádá občany, aby papírové krabice a obalové kartony úsporně skládali a šetřili tak prostor v kontejnerech.

Použité vánoční stromky mohou občané Třebíče do 30. ledna odkládat do popelnicových kójí nebo ke kontejnerům na tuhý komunální odpad.

Stromky budou pak sváženy na meziskládku přírodního materiálu v ulici Sportovní. Tam se sešrotují na štěpku a posléze najdou využití ve výtopně na biomasu. Z přidružených obcí městský úřad stromky svážet nebude, neboť je tam lidé většinou sami využijí jako palivo.

Radnice a svozová firma Esko-T děkují řidičům za ohleduplnost při parkování v době vánočních svátků a žádají je, aby neblokovali svými vozidly stání s odpadovými nádobami a umožnili tak bezproblémový odvoz popelnic a kontejnerů.
Ivan Přibík

Aktualizováno Neděle, 09 Leden 2011 12:52