Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jarní Sbírka potravin doplní zásoby pro lidi v nouzi
Jarní Sbírka potravin doplní zásoby pro lidi v nouzi PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Duben 2024 07:41

Při sobotní Sbírce potravin darovali lidé v třebíčském Kauflandu ve STOP SHOP areálu 1012 kg potravin a drogerie. Děkujeme všem štědrým dárcům!

„Pokud si mohu dovolit ohodnotit toto kolo Sbírky potravin, označil bych ho za výborné. A to tím, že sbírka opět dala každému člověku možnost, zapojit se do konkrétní pomoci lidem. Lidem, kteří se ocitli v ohrožení, bez prostředků, v nedostatku, v nouzi. Právě takovým lidem naše služby pomáhají a usilují o to, aby našli cestu ven. V třebíčském regionu poskytujeme potravinovou pomoc dlouhodobě a vnímáme, jak je důležitá. S velikou radostí jsme proto byli v sobotu svědky toho, že lidí, kteří našli odvahu darovat, není málo. Tato odvaha je cenná a rozhodně není samozřejmá. Proto: Díky všem statečným dárcům! “ sděluje koordinátor Sbírky potravin a služby Charitní záchranné sítě Michal Saidl a pokračuje: „Velmi si cením práce dobrovolníků, kteří nám po celý den přímo v obchodě pomáhali. Stát se tváří sbírky a postavit se za ni jako dobrovolník, vyžaduje skutečné odhodlání. I dobrovolníkům proto děkuji za pomoc a důvěru. Byla to skvělá spolupráce. Děkuji také vedení a pracovníkům hypermarketu Kaufland za přijetí a podporu, kterých se nám tady při Sbírkách potravin dostává.“

 

Komu sbírka pomůže?

Třebíčská sbírka poslouží lidem v nouzi, kterými jsou osamělí senioři a rodiče samoživitelé, zejména maminky s dětmi. Pomůže také dalším lidem a rodinám, kterým není dostupná jiná forma pomoci a nemají prostředky na základní potřeby, potraviny nebo hygienu.

Jak lze ještě pomoci?

Pomáhat můžete i mimo Sbírku potravin, uvítáme zejména:

· konzervy - zeleninové i masové, paštiky

· instantní polévky, luštěniny

· Sunar, instantní dětská jídla

· dětské pleny

Věci v originálním balení lze přinést ve všední dny na správu Oblastní charity Třebíč v Židovské čtvrti na ulici L. Pokorného 15, nebo do azylových domů na Vltavínské č. 1402 či na Heliadově ulici č. 10.

 

Michal Said