Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Sbírka potravin již tuto sobotu 13. 4. 2024
Sbírka potravin již tuto sobotu 13. 4. 2024 PDF Tisk Email
Středa, 10 Duben 2024 08:09

Do jarního kola Sbírky potravin, která se koná po celé České republice, může každý přispět darem trvanlivých potravin a základní drogerie ve prospěch lidí v nouzi.

Oblastní charita Třebíč bude mít opět své stanoviště v hypermarketu KAUFLAND v Třebíči ve STOP SHOP areálu na Spojovací ul. 1345. Pracovníci a dobrovolníci v zelených zástěrách s logem Sbírky potravin zde budou přebírat darované věci od 8–18 hod.

Jak sbírka probíhá?

U vchodu do prodejny si lidé mohou vyzvednout informační letáček s doporučením, které zboží je nejvíce potřebné. Rádi poradíme a odpovíme na dotazy.
Kdo se rozhodne do Sbírky přispět, vloží vybrané zboží do svého nákupního košíku, zaplatí je u pokladny, a za pokladnou pak nákup, který chce věnovat, předá do vozíků označených „Sbírka potravin“.

Co nakoupit:

Potraviny prosíme pouze TRVANLIVÉ, které je možno déle skladovat.

  • konzervy – masové, paštiky, olejovky
  • instantní polévky
  • těstoviny, rýže (nejlépe ve varných sáčcích), luštěniny
  • trvanlivé mléko
  • kečup, olej
  • dětské výživy, krupička, sušené mléko a instantní kaše…
  • dětské pleny…
  • hygienické potřeby (mýdla, šampony, zubní pasty, kartáčky, mycí a čistící prostředky, SAVO, toaletní papír...)

Komu sbírka v Oblastní charitě Třebíč pomůže?

Zejména rodinám a matkám s dětmi v tíživé situaci, lidem bez domova z třebíčských azylových domů, osobám v akutní nouzi, s nimiž se setkávají pracovníci Charitní záchranné sítě.

„V současné době evidujeme velký počet lidí, kteří potřebují akutní pomoc v nouzové situaci. Potraviny a drogerie, které nám darujete, najdou proto velmi brzy své uplatnění především prostřednictvím služby Charitní záchrané sítě, která pomáhá lidem v akutní nouzi na celém území okresu Třebíč.

Kromě poskytnutí potravinové a materiální pomoci usilujeme také o následné řešení jejich nepříznivé situace. Pomáháme jim zorientovat se v dalších možnostech pomoci a nasměrováváme je na služby, které upravují fungování rodin i jednotlivců,“ sdělil pracovník Charitní záchranné sítě a koordinátor Sbírky potravin Michal Saidl a dodává: „Všem, kteří se v sobotu vypraví na nákup a podělí se s jeho částí s našimi potřebnými, velmi děkujeme. Každé takové podpory si moc vážíme!“

Michal Saidl