Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy KRUH PŘÁTEL HUDBY A HUDEBNÍ SALON POKRAČUJÍ DALŠÍMI KONCERTY
KRUH PŘÁTEL HUDBY A HUDEBNÍ SALON POKRAČUJÍ DALŠÍMI KONCERTY PDF Tisk Email
Úterý, 13 Únor 2024 08:43

Kruh přátel hudby pokračuje druhým koncertem, ve kterém se ve čtvrtek 22. 2. 2024 představí klavírní duo Four Hands.

Členky klavírního dua Kateřina Konopová a ukrajinská pianistka Irina Cherkashyna se poprvé sešly ke společné spolupráci na podzim roku 2021 při přípravě adventního koncertu. Jejich první společnou skladbou byla suita z baletu Louskáček a následně přišla myšlenka program rozšířit o další baletní hudbu i tance v různých podobách tak, aby koncerty byly tématické. Do dnešních dní mají za sebou spoustu úspěšných koncertů a svůj repertoár nadále rozšiřují. V současné době připravují koncerty zaměřené především na díla předních českých mistrů jako například Dvořákovy Slovanské tance, Smetanův cyklus Má vlast a dále pak jazzové skladby soudobých českých autorů.

Koncert se uskuteční od 18 hodin ve foyer divadla Pasáž. Druhým koncertem letošního Hudebního salónu je vystoupení české folkové zpěvačkyLenky Slabé se skupinou Triolla a hostem Karlem Macálkem dne 29. 2. 2024 v Národním domě. Lenka Slabá je především známá z působení ve skupinách Nezmaři, Spiritual Kvintet. Na 18 let pak odešla se svým manželem Ádou Vostrým do kanadského Edmontonu, kde žili a pracovali. V Kanadě založila ženský vokální soubor, společně se svými sehranými kolegyněmi (Susan Crowe a Katherine Wheatley) vystoupila v té době několikrát i v Čechách a jejich repertoár zahraničních písní, tradicionálů, gospelů atd. měl obrovský úspěch. V současné době spolupracuje především se seskupením Triolla (Áda Vostrý, Zdenek Schwager a Luboš Stráník), se kterými natočila také své zatím poslední CD “Lenka Slabá a Triolla”, maxisingl s 5 písněmi. Lenka se svými kolegy ze skupiny reprezentuje čistou esenci folku…. Jako host vystoupí Karel Macálka, písničkář a skvělý muzikant, který dříve působil ve skupinách AG Flek, Bokomara… V současné době vystupuje se skupinou Rangers-Plavci. Začátek koncertu je v 19 hodin.

Vstupenky jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 58/47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a online na www.mkstrebic.cz/e-vstupenky.

Eva Píšová